Snap
  • Kind
  • Chaos,
  • Alleballenhooghouden,
  • moeder,
  • Drukke

Ochtend ritueel

Totale chaos

Vakantie is voorbij, er zijn moeders die juichen, moeders die het lastig vinden en ik zit er ergens tussen in. Vorig jaar september ben ik gestopt met werken. En ik heb het nog nooit zo druk gehad. Zeker nu de jongste zoon is geboren, voelt het als een zware cardio training om alle ballen hoog te houden. 

Ik ben een vroege vogel en als de jongste telg huilt haal ik hem snel uit bed voordat zijn broers wakker worden. Ik geef hem borstvoeding en dat is ons momentje om beide rustig te ontwaken.  Ik kijk op de klok en met tegenzin leg ik hem in de box en ga koffie zetten. Hmmm koffie het liefst drink ik liters  op. Zeker omdat ik net een nieuw apparaat heb nadat de vorige het had begeven. 

Ik ga voor de spiegel staan en schrik van mijn wallen. Halleluja het word tijd dat Lewis door gaat slapen. Ik smeer snel wat bb cream op neem een slok van mijn koffie en hoor boven al gegil. MAMA IK HEB GEPLAST. Benjamin is net zindelijk geworden vol trots staat hij in zijn blote billen boven aan de trap. Zijn nachtluier raap ik op van de vloerbedekking. Uit de andere kamer hoor ik gezucht en het klagen begint. James is wakker geworden en vind het niet normaal dat hij zo wakker geschreeuwd word door zijn broertje. Nu zucht ik diep, goedemorgen James ik heb je kleren al klaar liggen. Benjamin klimt boven op zijn broer en roept hard in zijn oor goedemorgen. Nog meer geklaag van James. Ik neem Benjamin gauw mee naar beneden want ik hoor Lewis huilen. Halverwege de trap denk ik shit kleren voor de andere twee vergeten mee te nemen. Nu maar eerst ontbijt maken. Ik pak Lewis op en met een hand pak ik schaaltjes cornflakes en melk. Ik zet baby tv op en de hypnotiserende muziek trekt de aandacht  van de baby, hij huilt niet meer en ik zet hem in zijn wippertje. Achter mij hoor ik al ruzie over wie er op de telefoon mag. Ik verhef mijn stem en zeg dat ze moeten eten. Ik pak de telefoon af want dat mag pas als ze klaar zijn. Ik klok de rest van mijn koffie achterover en begin met boterhammen smeren voor de oudste. James zit op speciaal onderwijs en blijft tussen de middag over.  Ik snij zijn peer in stukjes pak een pakje melk en stop alles in zijn tas.

 Benjamin gaat 2 ochtenden in de week naar de peuterspeelzaal omdat hij net zindelijk is heb ik altijd reservekleren in zijn tas zitten. Gelukkig check ik dat nog van te voren want er zit een korte broek en een t-shirt in. Het weer is stukken kouder geworden vergeleken met 2 weken geleden dus ren ik snel naar boven om een lange broek en long sleeve te pakken en stop het in de tas. He kak denk ik , weer de kleren van de jongste 2 vergeten mee te nemen. Ondertussen hoor ik; Ik ben klaar er word een bord geknald in de gootsteen. En ik hoor de ander gillen het is mijn telefoon. Ik loop naar de keuken trek de telefoon uit Benjamin's handen en geef hem aan James die net klaar is met eten. Ik hoor mijn stem alweer een octaaf hoger gaan en zeg duidelijk dat de telefoon van James is. En als jij klaar bent met eten mag jij je eigen tablet pakken. Benjamin is natuurlijk beledigd en begint te jengelen. Ik maak er direct korte metten mee en zeg dat hij als hij door jengelt helemaal niet meer op de tablet mag. Hij stopt ... pfieuw  gelukkig rust. Mee dat ik dat denk hoor ik Lewis huilen. Ik pak hem op en neem hem mee naar boven. Ik pak Benjamin's kleren en die gooi ik naar beneden de trap af en pak kleren voor Lewis. Ik loop naar de bank om Lewis te verschonen en aan te kleden. En zie alweer overal rommel om me heen. Ik bedacht dat ik eigenlijk beter  Lewis boven aan kon kleden want nu ligt het rompertje, zijn pyjama,  slaapzak en luier weer door de woonkamer. 

Benjamin is ondertussen klaar met eten en komt aangelopen. Ik vraag of hij de sudocreme wil aangeven. Hij loopt achter mij en ik zie opeens iets langs mijn ooghoek vliegen tegen James zijn hoofd aan. Ik hoor een schater lach achter mij. En een woede gebrul voor mij. Blijkbaar vond Benjamin het lollig om de plasluier van Lewis naar James zijn hoofd te gooien. Voordat het uit de hand loop gaat mijn stem nog een paar octaven hoger en geef Benjamin op zijn donder en hij moet de luier weggooien.  Ik kleed Lewis verder aan en leg hem terug de box in. Ik geef de tablet aan Benjamin en eindelijk is het rustig in huis. Ik kijk op de klok oooh help het is al acht uur. Ik pak de vitamine tabletjes voor de kids en de druppels voor de baby. Oja snel mijn eigen vitamine pil erin gooien.  Opschieten met kauwen roep ik snel naar de kids. Ik pak de tandenborstels met verschillende tandenpasta's schrob mijn eigen tanden schoon help Benjamin met poetsen . Zo die is klaar, snel James napoetsen, he verdorie knoei tandpasta op mijn broek.  Ik pak de gel uit de kast en breng snel hun kapsels in model. Snel pak ik 3 paar schoenen, jassen sjalen, tassen en de kinderwagen. Ik kleed iedereen aan. En leg de baby in de kinderwagen. Ik trek de voordeur open en net op het laatste moment besef ik dat mijn sleutels nog op de achterdeur zit. Gelukkig net op tijd anders had ik mij (alweer) buiten opgesloten. Ik kijk naar de totale chaos in huis maar dan stap ik snel naar buiten en trek de deur dicht. 

Joepie het is me weer gelukt om alle kids gereed te maken. Maar stiekem kijk ik nu alweer uit naar de volgende vakantie. Toch wel fijn om in een pyjama in alle rust te ontbijten.