Snap
  • Kind

O Ja, hallo!

Oeps! Mamaplaats was er ook nog!

Wat is het lang stil geweest hè! Dit had gelukkig geen ernstige reden hoor, het leven kabbelde hier gewoon door. Met af en toe een tegenslag maar grotendeels meevallers! 

Zo zijn wij in Juni, dankzij een geweldige stichting, een weekendje weg geweest! Het was fantastisch, en vooral onze oudste van 4 leefde er enorm naar uit en ging eindelijk ‘op vakantie’ zoals hij aan iedereen vertelde! We mochten naar een landal park, met Bollo de beer. We konden er zwemmen, naar een binnen en buitenspeeltuin, naar een kinderboerderij, en heerlijk rondstruinen door het bos. En dat allemaal op het zelfde park! Ook zagen wij bij de reservering allerlei extra’s. Zo stond er een boodschappenpakketje klaar in het huisje bij aankomst, konden wij een keer uit eten in het restaurant op het park, kregen we een gourmet pakket bij ons huisje om een avondje te gourmetten en hebben we twee keer een heerlijk uitgebreid ontbijt gehad. Zoveel luxe, bijna nergens geen omkijken naar! We hebben echt op en top genoten! 

Ondertussen is de zomervakantie aangebroken. Mijn man en ik zijn beide jarig aan het begin, en dankzij wat verjaardagsgeld en wat kortingsbonnen gingen wij, als een heuse familie tok met volle koelbox, een daagje naar de dierentuin. We hebben er 5! uur rond gestruind, met twee jonge kinderen best een uniekum voor ons. Na afloop hebben we heerlijk gegeten bij mijn schoonouders, die ons vakantiegevoel wat wilde aanwakkeren en waar we heerlijk buiten gegrild hebben. De schatten! 

Toch duurt zo’n zomervakantie nog best lang met 1 dagje dierentuin in 6 weken. Het was daarom ook een enorme verrassing toen we een mail kregen van onze schulddienstverlener dat wij waren uitgeloot voor een verrassingszomerpretpakket! Een mond vol, en geloof mij, ook een tas vol! Leuke cadeaus voor de jongens, maar ook 4 tickets voor een pretpark naar keuze (keuze uit 10 parken!) Daarnaast nog 2 bioscoopkaartjes (misschien gaan mijn man en ik dan toch eens een avondje uit samen ?) Een cadeaubon van een supermarkt en een cadeaubon van een sportwinkel. En dat alles verpakt in een stoere sporttas, welke we mooi kunnen bewaren voor als 1 van de jongens op een sport willen gaan! 

Het dagje uit gaan we volgende week een keer innen, we hebben er nu al enorm veel zin in. 

Ik voel me zo dankbaar als ik kijk naar alle stichtingen die er zijn voor gezinnen die leven in armoede. Vooral voor de kindjes is het zo sneu als ze na afloop van de zomervakantie zonder verhalen aankomen op school. De cadeautjes en daagjes uit maken hun vakantie! En wij mochten er dit jaar deel van uit maken. Het is nooit mijn wens geweest, nooit verwacht dat we hier ooit voor in aanmerking zouden komen. Maar nu we in deze situatie zitten en het ons zo aangeboden word pakken we het met twee handen dankbaar aan en genieten we er van! 

En over een jaar, als alles eindelijk achter de rug is, hopen we iets terug te kunnen doen voor deze geweldige stichtingen zodat wij in goede tijden denken aan de kindjes die het dan nog niet zo breed hebben. Want echt, zo’n fantastische gift veranderd een hele vakantie voor deze kindjes(en ouders), weet ik nu uit persoonlijke ervaring!