Snap

Nog Drie Weken Tot Het Feest!

Over drie weken is mijn zoon jarig! Dit jaar geeft hij voor het eerst ook een kinderfeestje.. heb jij nog tips?

Nog iets meer dan drie weken en dan is het zover.. Casper wordt vijf! En dit zal ook de eerste keer zijn dat hij een kinderfeestje geeft. Ik moet eerlijk toegeven; ik vind het dood eng!

Ik heb besloten om het thuis te houden.. dat is wel zo praktisch, aangezien Martijn die dag waarschijnlijk niet thuis is en ik geen auto tot mijn beschikking heb. Het thema zal "Piraten" zijn, dat is misschien wat afgezaagd, maar ach.. Het was Piraten of Harry Potter en ik denk dat ze voor die laatste nog een beetje te klein zijn.

Casper is nog nooit naar een feestje van iemand anders geweest, dus ik heb de fijne kneepjes van het vak nog niet stiekem kunnen afkijken. Eigenlijk heb ik best zin in.. maar aan de andere kant denk ik; wat haal ik mezelf op de hals? Wat als ze de door mij bedachte bezigheden niet leuk vinden? Ik kan me van mezelf nog herinneren dat ik het mijn moeder niet makkelijk maakte, de weinige keren dat wij mijn feestje thuis hebben gevierd.

Ik heb al een aantal dingetjes aangeschaft om het feest tot een succes te maken. Ik vind het echt een sport om leuke, goedkope spulletjes bij bijvoorbeeld Action weg te kapen. Komende week ga ik weer eens flink op zoek, inventariseren wat ik allemaal nodig heb en mijn plannen verder uitwerken.

Hebben jullie misschien nog goede tips wat wel en niet te doen tijdens zo'n feestje?

9 jaar geleden

cakejes versieren met slagroom, snoepjes en hageltjes enzo, cadeautjes verstoppen (warm-koud, je kent het wel), kleine cadeautjes aan een slingertje hangen en elk kind met een kinderschaartje een touwtje laten doorknippen (alternatief voor grabbelen)... Veel plezier alvast!

9 jaar geleden

Speurtocht, altijd een succes! En bij slecht weer kun je hem ook binnen houden (had mijn dochter bij een meisje die op 21 juni haar feestje vierde, het kwam met bakken uit de lucht toen.) Wij hadden die jaar ook het eerste feestje zonder dat ze zelf op een feestje was geweest, we hebben geknutseld (een placemat, we konden een sealapparaat lenen) en voor de rest heb ik het een beetje van de meiden laten afwachten. Taart eten was natuurlijk ook een mooi punt. En inderdaad Action en zo'n setje van de AH (in ons geval prinsessen en elfjes) maakte de aankleding en thema wat makkelijker. Wij wilde ook een kinderbuffet maken, met pannenkoeken, poffertjes, knakworstjes, minipizza, etc. Maar we hielden het op "koningsdag" en toen hadden we bij onze school een lunch bedacht ipv het koningsontbijt. Dus de meiden waren al helemaal vol van die lunch. En op vrijdagmiddag gehouden tot ongeveer 16:00, dus geen avondeten.

9 jaar geleden

Bij ah hebben ze complete pakjes voor piraten feestjes met schatkaart enz. Leuk verjaardag toegewenst succes ermee

9 jaar geleden

Leuke natuurlijk, niet lijke ;) Het is laat.. hihi