Snap

Nog drie weken te gaan...

Over iets minder dan drie weken is het voor ons zomervakantie. Ikzelf ben er druk mee bezig, maar mijn kleuters overduidelijk ook.

In mijn klas hangt een kalender. Elke maand teken ik de kalender en laat ik door middel van plaatjes zien wat voor dingen er gaan gebeuren. De ene tekening is mooier dan de ander, maar het gaat om het idee. ;-) Mijn kleuters vinden mijn kalender helemaal geweldig en elke maand is er een discussie wie hem mee mag nemen.

Op mijn juni kalender staan nog 2 weken die afgekruld mogen worden. De laatste week van juli heb ik heel groot op één blad gezet. Nog drie weken.....

In die drie weken moet ik nog de overdrachten schrijven voor de groepen 3, moet ik voor 24 kinderen een rapport schrijven, moet ik nog 2 cito's afnemen, afscheidscadeautjes kopen voor groep 2, is de musical van beide groepen 8, de eindborrel van mijn klas, de schoonmaakavond en de laatste vrijdag moet mijn klas helemaal opgeruimd worden en alles aan de kant. Leuke dingen maar wel druk.

Mijn kleuters zijn er ook mee bezig. Vooral groep twee. Regelmatig word ik geknuffeld... "ik ga je zo missen." "Ik wil niet naar groep drie". Ook zijn ze druk met het bedenken bij wie ze in de klas komen en wie hun nieuwe juf wordt. Ze hebben het er zo druk mee dat ze soms vergeten dat ik iets uit wil leggen... ;-)

Mijn groep twee wordt verdeeld over twee groepen drie. Dat betekent dat sommige kinderen niet bij elkaar komen die dat wel graag willen. Uitleg geven aan ouders waarom het niet kan kost tijd, maar meestal is iedereen uiteindelijk tevreden. 

Nog een week en dan gaan de rapporten mee. Daarna wordt de nieuwe indeling bekent gemaakt en weten iedereen wie hun nieuwe juf of meester wordt.

Blijf ik juf van mijn leuke kleuterklas? Ik weet het al, maar mag het pas zeggen als de ouders op de hoogte zijn. Nog drie weken en dan is het vakantie. Ik ben er aan toe, maar ga ze wel missen die leuke kinderen van mij! Zes weken.... en dan zie ik ze weer. ;-)

7 jaar geleden

Nu nog maar 2 weken! Ik ben wel beneiuwd of je nieuwe klas straks net zoveel leuke blogs op gaat leveren als de klas die je nu mocht hebben!

7 jaar geleden

En ook sommige zoooooooooooooo niet ;-) !

7 jaar geleden

Dan hebben jullie nog even te gaan. Ja, dat afscheid nemen blijft raar en niet leuk. Zeker omdat je de meeste kinderen twee en een half jaar in de klas hebt. Zo jammer.... ook sommige ouders ga ik zeker missen.

7 jaar geleden

WoW, hier nog vijf weken aftellen...! Das nog lang! Lijkt me best raar elk jaar weer dat afscheid nemen.