Snap
  • Kind
  • #peuterpuberteit
  • Nachtangsten

Night Terrors

Weet jij hoe het is om dichtbij, maar hulpeloos gescheiden van je kind te staan, terwijl zij/hij het 's nachts van schijnbare afschuw uitschreeuwt? Wij helaas wel, Ik doe het soms vele nachten maar soms hebben we geluk en slaapt ze inmiddels ook door.

Maar Onze 18 maanden oude dochter is een van de vele kinderen die op zeer jonge leeftijd last heeft van night terrors. ( Nachtangsten)

Nachtangsten zijn niet te verwarren met nare dromen of nachtmerrie s. Hoe vreselijk die ook kunnen zijn, nachtmerries los je op met licht en met de kalmerende knuffel of aanwezigheid.

Dit is een ongemak, geen probleem. Nachtelijke paniekaanvallen zijn een ander soort kaliber.

Je kind in dit geval Mare, wordt niet wakker vanwege of tijdens een nachtelijke paniek, hoewel haar ogen misschien wijd open staan. Je kunt niet kalmeren, krijsen, slaan, boosheid vreselijk om te zien en het maakt je compleet wanhopig als het te lang duurt.

Het standaard medische advies suggereert dat je moet toekijken, je kind moet zien lijden, naar ze moet luisteren en alleen moet remmen als het lichamelijk letsel kan veroorzaken. In wezen zou je opvoedingsstijl ultra-hands-off moeten zijn op precies het moment dat je emotioneel gedreven bent om volledig hands-on te zijn. En hoewel ik me hierdoor gekweld voel en Jan-Willem & Ik regelmatig de “fout “ hebben gemaakt om haar eruit proberen te krijgen.

Omdat ze simpel weg soms gewoon niet te stoppen is.

Maar dat is dan ook vaak omdat ze zichzelf pijn kan doen, vandaar dat we een tijd geleden de keuze maakte voor het grote peuter bedje wel inmiddels omringt met kussens. Omdat ze in de hysterie al wel eens uit bed is gevallen.

Ze heeft nu ruimte om “ deze nacht aanvallen “ te doen zonder zich zelf te bezeren in een ledikant. Simpel weg door meer bewegings ruimte.

En wij vonden het Belangrijk na maanden coconnen samen, dat ze haar eigen ruimte kreeg want daar leek ze echt aan toe, en stapje voor stapje hebben we haar laten wennen aan een eigen kamer.

En ondanks dat Wij dachten dat we na een huil baby onze nachtelijke niet slapen porties wel gehad hadden 🤣 is de keuze voor een peuter bedje het beste ever geweest.

Wanneer maakte jullie de overstap van ledikant naar peuter bedje?

.

.

.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Stefani?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.