Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

vraag: nieuwe slaaproutine...

Ik wil beginnen met een meer aangepaste bedtijd routine voor onze 2.5 jarige zoon. Vraag is of ik dat nu moet doen of toch beter wacht tot na de nieuwe baby volgende maand?

Dag dames,

Onze kleine vent slaapt nu sinds een maand of 3 eindelijk in zijn Eigen bedje. (ja erg ik weet het ;)) Tot nu toe sliep hij in bed bij mij, gewoon omdat we dat gezellig vinden en het makkelijker was aangezien mijn man al van 4 uur sochtends op moet. Zo kregen we allemaal meer slaap haha. Maar goed, nu dus hoogzwanger en het werd tijd om meneertje te leren in zijn Eigen bedje te slapen op zijn Eigen kamer. Dat is nu goed gelukt, hij heeft zijn bed geaccepteerd en slaapt nu goed erin. Alleen valt hij nog niet alleen in slaap, we moeten er dus bij blijven tot hij helemaal in slaap is...op zich geen probleem maar als zijn broertje er is, zal dit wat moeilijker gaan. Ik zou graag beginnen met een slaap routine (bv in bad, boekje voorlezen, even knuffelen en dan, terwijl hij nog wakker is, in bed, zodat hij zelf leert in slaap te komen). Mijn vraag is nou, zou het zin hebben om hier nu mee te beginnen, wetende dat over een maand zijn hele wereldje op de kop staat met een nieuwe baby erbij enz, of dat het beter is om af te wachten tot na de baby en we allemaal een beetje meer op routine komen? Het heeft beide een goede en slechte kant, ik wil natuurlijk niet dat hij voelt dat hij nu "achtergelaten" wordt omdat de nieuwe baby er is en hij daarom alleen moet leren in slaap vallen (wat hij kan voelen als we de routine aanpassen NA de komst van de baby), maar als we nu een routine zetten en de baby komt, gooit dat dan weer alles overhoop?

Wie heeft er advies/tips :) (wilde het als vraag posten, maar was te lang dus dan maar blog ;))

10 jaar geleden

iedereen is het er dus anoniem over eens, nu beginnen is het beste :) Vanavond gaan we aan de slag, ben benieuwd hoe hij het ervaart en accepteerd :)

10 jaar geleden

denk idd juist nu, nu je er de tijd nog voor hebt. als het strakjes routine is en je kleintje is erbij dan moet je de routine wel aanhouden maar dan zit het er alvast in

10 jaar geleden

Wij hebben ook ongeveer dezelfde routine. Dit hebben we na de geboorte van de tweede niet aangepast en blijft hetzelfde (ookal wil de kersverse baby ook de aandacht). Ik merk dat zo een routine mijn dochtertje echt rust geeft in alle chaos. Haar hele leventje staat op zijn kop maar toch zijn er veel dingen die hetzelfde blijven. Succes!

10 jaar geleden

Ik zou er NU meteen mee beginnen. Heel veel succes!