Snap
  • Kind
  • moederschap
  • mamaplaatsblogs
  • homeschooling
  • lockdown

Nieuwe lockdown

Mama & Juf zijn (o.a.)

En dan zit Nederland weer in een nieuwe lockdown...

Weer met z'n allen thuis en de kinderen online les. Ik vind het echt een dingetje en moet ontzettend mijn draai vinden. Wij hebben 3 kinderen  en de oudste 2 zitten op school. De jongste zit op de peuterspeelzaal en heeft natuurlijk geen huiswerk of online les. Maar die moet je ook gewoon de aandacht geven terwijl je met de andere kinderen bezig bent. 

Onze oudste zit op de middelbare school en heeft dus veel online les. Hij heeft veel aandacht en begeleiding nodig voor zijn schoolwerkzaamheden. Onze middelste zit in groep 3 en die vind huiswerk maken normaal gesproken leuk om te doen. Alleen nu hij alles vanuit huis moet doen is dat toch een stuk minder leuk. En dan aan mij vragen waarom al dat werk thuis gemaakt moet worden? De school is toch dicht? Juf is er toch niet en kan niks uitleggen of helpen? Waarom moeten papa en mama dat nu doen? Probeer dat maar eens goed uit te leggen aan een mannetje van 6 jaar.

Bij ons thuis proberen we de hele ochtend  te gebruiken om alle noodzakelijke leeropdrachten die ze moeten maken voor school af te maken. Daarnaast zijn er ook nog andere leuke (extra) opdrachten die ze morgen maken, maar die slaat hij liever over. 

Als al het huiswerk voor school klaar is gaat hij buiten spelen met een vriendje. Heerlijk als je de hele ochtend binnen hebt gezeten. Pittige tijden waarin veel wordt verwacht van de ouders met jonge kinderen. In elk geval proberen we om het thuis elke dag weer leuk en gezellig te houden. Elke dag een nieuwe uitdaging, hopelijk duurt de lockdown niet (nog) langer.

Liefs, Lisan