Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Niet kunnen poepen

Mijn dochter heeft sinds zaterdag al niet meer gepoept. Denk je eens in dat je niet kunt poepen dat is echt niet fijn.

Mijn dochter heeft sinds zaterdag al niet meer gepoept. Denk je eens in dat je niet kunt poepen dat is echt niet fijn.

Zo nu en dan heeft ze buikkrampen en dan staat ze uit alle macht te persen met als resultaat alleen wat windjes. Als ze hier last van heeft komt ze ook meteen naar mij rennen om te hangen. Wel vervelend dat je dan alleen kan kroelen en het niet beter kunt maken.

Ik heb bij de drogist gisteren laxeermiddel gekocht en dat heeft ze gister en vandaag al gedronken, maar helaas tot nu toe geen (snelle) werking.

Ik heb dan net ook maar eens een e-mail aan de huisartsenpraktijk gestuurd met wat we nog meer kunnen doen dan fruit eten en volkoren eten. Ook drinken doet ze meer dan voldoende. Ik zorg (vooral nu) dat ze continu drinken heeft staan (water of fruitsap).

Hebben jullie nog tips? Ik hoop dat we vandaag nog een poepje mogen verwelkomen, want het is echt zielig dat ze niet kan poepen en daar zo nu en dan ook krampen door heeft. En het is ook niet dat ze niet de tijd neemt om het te proberen, want ze gaat iedere avond op haar potje rustig een half uur zitten lezen en ze heeft er dus ook geen angst voor.

10 jaar geleden

Inderdaad erg zielig, maar ook heeeeel fijn dat het nu wel gelukt is!

10 jaar geleden

Vandaag naar de huisarts geweest en vanmiddag na een klysma is het gelukt! Maar wel met veel gehuil en geschreeuw van de pijn. Gelukkig maar, want als er vandaag niets was gekomen hadden we morgen naar de kinderarts in het ziekenhuis gemoeten. Het was een flinke harde drol en vanavond heeft alweer op het potje gepoept. Wij zijn weer helemaal blij :-D

10 jaar geleden

is er al iets van gelukt?

10 jaar geleden

Rozijnen werken hier ook heel goed hoor. Grote hoeveelheid appelsap (troebel) En forlax vragen aan de huisarts.....en als het echt heel erg is eerst een klysma. Als he t dan loopt dan kan je een paar dagen forlax geven, dit zorgt ervoor dat de ontlasting zacht blijft zonder dat ze er kramp van krijgen. Langer als 15min op het potje laten zitten heeft geen zin. Dit stumuleerd niet en is allen maar demotiverend. Wat je wel kan proberen is tijdens het potje liedjes te zingen. dit stimuleerd de endeldarm en kan het makkelijker maken. Maar zoals ik het nu lees is het tijd voor maatregelen want zo lang niet gepoept si niet goed! Sterkte en ik hoop dat je kleintje snel poep heeft ;-)