Snap

Neffesiewap!

Ieder gezin kent wel van die rituelen, van die dingetjes die erbij horen in het dagelijkse ritme. Zo zijn wij enorm van het boekjes lezen, maar dat doen we op allerlei momenten en niet enkel voor het slapengaan bijvoorbeeld. Wat wel vrij standaard is geworden inmiddels is het filmpje op de laptop net na het avondeten. De ene keer zoeken we een nieuwe aflevering van Brandweerman Sam, dan wordt het - op verzoek van mijn dochtertje - Noddy of Jokie & Jet of kiest mijn zoon voor een aflevering van Koekeloere of Thomas de trein. Er zit ook weleens een liedje bij, wat vaak al na een of twee keer gehoord te hebben enthousiast wordt meegezongen. Maar bij mijn dochtertje klopt de tekst dan nog niet altijd...

Een paar dagen geleden was ze 's ochtends alleen thuis met mij, omdat haar grote broer tegenwoordig naar de basisschool gaat. Terwijl ik een bordje fruit stond klaar te maken, vroeg ze aan me: 'Mama, neffesiewap?' Ik zit me suf te denken en herhaal haar woorden alsof ik daardoor op een idee zou komen wat ze daar in vredesnaam mee kan bedoelen. Neffe-sie-wap, neffe-sie-wap? Ik zeg tegen haar dat ik het echt even niet weet. Later doet ze nog een poging, maar wederom zonder resultaat bij mama. Als haar broer uit school komt, begint ze opnieuw. 'Mama, neffesiewap?' Waarop haar grote broer reageert: "Bedoel je het liedje van Thomas de trein?" En ineens begint het te dagen... 'Oooh, schat, wil je het filmpje zien van 'Never give up" ? Neffesiewap, tsja, dat ze iets Engels probeerde te zeggen had ik niet direct verwacht :-)  Toch handig, zo'n broer die kan 'vertalen'!  

9 jaar geleden

Whahahahahahaha GE-WEL-DIG!! Zo was René een jaar of twee en was buiten aan het spelen, komt naar binnen rennen, naar zn speelgoed kist en zegt ' Mam, waar is mijn timmer?' ' Timmer? Timmer? vraag ik, ja mama weet wel mijn timmer...' Nou mama wist het dus niet he! Wij de kist ondersteboven gekeerd en daar, op de bodem kwam hij tevoorschijn hoor de timmer!!! (Plastic speelgoedhamer)

9 jaar geleden

Heel herkenbaar!! Mijn jongste heeft een hele poos een taalachterstand gehad en mijn oudste en ik waren de enigen die hem goed begrepen. Maar mijn oudste nog veel beter dan ik! Dan zat ik te puzzelen van "bedoel je soms dit? Of dat misschien?" Waarop mijn oudste zei "Nee mam! Hij bedoelt ... " Grappig.

9 jaar geleden

haha ze is nou al een internationaal bezig :) ik merk het ook bij ons bij onze meid van 1,5 we zaten vanaaf nijntj te kijken die een vogelhuisje kreeg maar nijntje had pyama nog aan dus leek wat anders. Ze wijst erna zegt vo (haar woord voor vogel) en oma, ik zeg nog bij de hand nee schat dat is nijntje met pyama aan, ze herhaal t nog eens en dan valt t zogeheten dubbeltje bij me "ja schat je hebt helemaal gelijk oma heeft ook een vogelhuisje in de tuin". af en toe wat puzzelen wat ze bedoeld maar fijn dat zij zoveelgeduld met mij heeft en niet opgeeft totdat ik snap wat ze bedoeld :) wij hebben vanf begin dat ze begon te praten vaak gezegd "laat het maar even zien wat je bedoeld" dat scheelt vaak veel