Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Nationale Pannenkoekdag!

Dit jaar is alweer de zevende editie van de Nationale Pannenkoekdag, een initiatief van Tefal en Koopmans. Wie doen er allemaal mee?

Zijn jouw kinderen gek op pannenkoeken? Bakken jullie samen de pannenkoeken of doe jij het als ouder voor de kinderen? Morgen 15 maart is het Nationale Pannenkoekdag waarbij weer volop pannenkoeken gebakken gaan worden voor ouderen in een lokale oudereninstelling, buurthuis of school.

Pannenkoekdag 2013 (initiatief van Tefal en Koopmans) is een hartverwarmend evenement, waarbij kinderen en ouderen met elkaar in contact worden gebracht. Kinderen worden zich bewust van wat ze kunnen betekenen voor de oudere medemens.

Dit jaar doen er maar liefst 470 basisscholen mee. Dit is een record! Het zijn maar liefst 80 scholen meer dan vorig jaar. En dan te bedenken dat het in 2007 begon met 100 scholen en enkele duizenden kinderen. Wat een groei!


Fotowedstrijd, doe ook mee!

Jij en je kinderen kunnen dit jaar ook individueel meedoen met de online fotowedstrijd! Het gaat om originele foto's van jong met oud, met een motivatie waarom deze oudere een pannenkoek verdient. Inzenden kan uiterlijk tot 15 maart. Op de website www.pannenkoekdag.nl kan vervolgens gestemd worden via Hyves en Facebook.

Je maakt kans op allerlei leuke prijzen wanneer je foto de meeste stemmen heeft. De foto met de meeste stemmen wint kaartjes voor een pretpark naar keuze en de overige prijzen zijn bijvoorbeeld pannenkoekenpakketten en een jaar lang gratis pannenkoeken eten. Inzenden kan nog tot 15 maart 2013 op www.pannenkoekdag.nl.

Op de website vindt je ook allerlei leuke weetjes, zoals:

  • Wist je dat de grootste pannenkoek als diameter 15 meter had, en bovendien 3000 kilo zwaar was?
  • Wist je dat de eerste pannenkoek al in de twaalfde eeuw gebakken werd?
  • Wist je dat het wereldrecord pannenkoek stapelen ligt op 84 centimeter hoogte?

Alle bijzonderheden rondom Nationale Pannenkoekdag zijn te lezen op www.pannenkoekdag.nl, een website met leuke weetjes en informatie over de fotowedstrijd.

Doe jij ook mee dit jaar?