Snap
  • Kind
  • #regenboogkind
  • 4jaar
  • Naardebasisschool

Naar de Basisschool tijdens de lockdown

Lockdown veranderd alles

Afgelopen maart had het zover moeten zijn , jij lieve Fynn* zou 4 jaar geworden zijn en dus tijd voor de basisschool! Een gekke jaardag dit jaar, want 4 jaar is toch een mijlpaal wat ons betreft.

Ik weet nog dat ik het eind maart met jouw oma, mijn moeder erover had dat het toch vreselijk zou zijn geweest als je nu net op school zou hebben gezeten en dan weer thuis door corona. De hoop dat alles als Matz naar school zou gaan weer normaler zou zijn groeide maar helaas is dat niet zo.....

Matz zou nog 3x naar de peuterstart gaan en daarna starten op de basisschool, helaas is alles nu anders door de lockdown. Onverwachts was er nu zelfs geen afscheid meer van zijn vriendjes en vriendinnetjes en zijn lieve juffen.

Vandaag 5 januari zou Matz beginnen met wennen op de basisschool, maar ook het wennen op school moet worden uitgesteld en zal nu pas op 20 januari plaats gaan vinden. Mits de lockdown natuurlijk wordt verlengd....

Het wennen zal anders gaan dan gebruikelijk, ouders mogen namelijk de school niet in, je geeft je kind af bij de juf aan het hek en zij neemt ze mee naar binnen. Ook op de allereerste schooldag, een vreemde school, vreemde juf met nieuwe kindjes zal dat helaas zo gaan. Mijn hart breekt als ik eraan denk hoe spannend en eng dat wel niet moet zijn voor een 4 jarige! Matz die met spanningen soms al lastig om kan gaan, hoe kunnen wij hem er nu echt goed op gaan voorbereiden....Voor nu gaan we er nog maar vaak langs lopen, fietsen, verhaaltjes over lezen in de hoop dat dat het minder spannend maakt.

Ik begrijp dat maatregelen absoluut maar dat betekend niet dat het mij niet verdrietig maakt, ik had het zo graag anders gezien, niet voor mezelf maar voor Matz.

Voor nu gaan wij heel hard duimen dat de scholen gewoon weer open mogen gaan, dat Matz 20 januari kan gaan starten op school.