Snap
  • Kind
  • buitenspelen
  • #momlife
  • #opvoeden
  • trowback

Naar buiten met diedrievanons

Wat mij betreft helpt zo’n rondje lopen overal voor!

Naar buiten • Ik ben niet opgevoed met heel veel regeltjes, maar principes had mijn moeder daarentegen wel. Ik hoor nog haar stem in mijn hoofd die zegt: ‘Je punten maken me weinig uit, maar waag het niet om een grote mond te hebben op school!’.

Ook bedacht ze de raarste en daardoor ook leukste dingen om te doen. Zo hebben we regelmatig op de parkeervakken tegenover ons huis gepicknickt en stond er midden in de woonkamer een tipi-tent, glijbaan of groentekraam. Tijdens het fietsen naar opa en oma namen we altijd wat lekkers mee en dan hadden we even pauze op het bankje. Ook werden lastige gesprekken in de auto gevoerd & was iedereen altijd welkom om mee te eten en te blijven slapen.

En al had ik het me als puber nog zo voorgenomen niet te doen, ik heb een heleboel dingen overgenomen. Zo hebben de meiden en ik regelmatig in de voortuin gepicknickt van de zomer (tot ergernis van Sander, want: midden in de kijkert), en gaat er ook altijd wat lekkers mee tijdens het fietsen. En de meiden mogen als het regent of heel koud is gerust binnen fietsen of skeeleren. Al bedenk ik me soms zuchtend waar ik nu weer aan begonnen ben. Zal mijn moeder vast ook hebben gedacht vroeger. Dat ja zeggen voordat je erover nadenkt heb ik namelijk van haar.

Naar buiten gaan is ook zo’n ding. Dat gebeurd hier dus iedere dag. Weer of geen weer, zin of geen zin..Wat mij betreft helpt zo’n rondje lopen overal voor. Als we elkaar binnen even beu zijn, wanneer er een heleboel energie moet worden kwijtgeraakt of als ik totaal geen zin heb om nog 3x de hele speelgoedkast op de grond te zien liggen. En ook al is het koud, nat en ellendig buiten, zorgt juist dat er dan weer mooi voor dat we ontzettend blij zijn om weer thuis te komen! 😉 Dus als je ons, net zoals vanmiddag, rond ziet lopen moet je maar denken dat we er weer enorm veel zin in hadden.😅 En als je mij er dan achteraan ziet sjokken en hoort roepen: ‘Kijk uit, Wachten aan het eind van de straat & Luister nou eens!’ moet je maar denken dat dit vast niet 1 van mijn betere principes was.😉