Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Mooi prentenboek: Ik wil de maan.

Ik wil de maan is nog zo’n mooi prentenboek met een leuk verhaal erbij. Leuk om te lezen voor het slapen gaan.


Ik wil de maan is geschreven door Jonathan Emmett. De tekeningen zijn van Vanessa Cabban.

Het boek gaat over een molletje dat de maan wil hebben! Op de eerste bladzijde ziet Mol een glinsterende bal hoog in de lucht. Zoiets heeft hij nog nooit gezien.
Hij vindt het zo mooi, dat hij het wil pakken. Daarom springt hij de lucht in.

Natuurlijk krijgt hij de maan niet te pakken. Wel is hij zo hard aan het springen dat hij Konijn wakker maakt. Konijn komt verbaasd kijken wat Mol aan het doen is en vertelt hem dat hij de maan helemaal niet kan pakken. Want de maan lijkt wel dichtbij, maar ze is heel ver weg!
Maar Mol geeft het niet zo maar op! Hij gaat proberen de maan met een stok naar beneden te

halen. Terwijl hij daarmee bezig is maakt hij Egel wakker, en ook Egel vertelt hem dat hij de maan echt niet kan pakken!
Telkens verzint Mol wat anders om de maan toch maar te pakken te krijgen.

Uiteindelijk klimt hij in een boom om zo de maan te pakken. Hij buigt dan heel ver voorover om

de maan te pakken en verliest zijn evenwicht. Hij valt naar beneden midden in een regenplas. Terwijl hij weer op de grond zit, zit Mol iets drijven in de plas... de maan!!

Maar als Mol zijn pootjes uitstrekt om de maan te pakken dan valt de maan uit elkaar. Als er dan ook nog een wolk voor de maan schuift, denkt Mol dat hij de maan heeft laten vallen en dat ze kapot is en nooit meer terugkomt. Hij is daar heel verdrietig om!
Gelukkig komen zijn vriendjes hem troosten en laten hem zien dat de maan er nog wel is! Dan kijken de vriendjes samen naar de maan en tot slot zegt Mol: Maar de maan is wel héél ver weg!’

Ik heb dit boek aangeschaft toen onze oudste dochter het steeds over de maan had. Veel kinderen vinden de maan reuze interessant en daarom is dit boekje ook zo leuk! Ze leren zo dat de maan erg mooi is, maar dat ze heel ver weg is. Erg leuk.
De tekeningen in het boek zijn ook heel mooi, niet heel kleurig, maar dat is logisch omdat het verhaal zich ’s nachts afspeelt. Een erg leuk boek om voor te lezen!

9 jaar geleden

Dit vind ik ook een heel leuk boek. Heb het zelf ook aangeschaft nadat ik het een paar keer voorgelezen had op mijn werk. Voor hele jonge kinderen is het nog net wat te lang, maar zo vanaf rond de 3 jaar is het hartstikke leuk! Leuk verhaaltje en mooie rustige plaatjes :)

9 jaar geleden

Wauw wat een mooi boek inderdaad!