Snap
  • Kind
  • gevaar
  • buitenspelen
  • schommelen

Moeder waarschuwt voor gevaren schommelen

"Mijn zoon moest een CT-scan ondergaan."

Rebecca Jordan waarschuwt ouders voor de gevaren van  schommelen. Ze deelt schokkende foto's van haar zoontje op Facebook, waarin ze aangeeft dat de 'extreme druk' van het heen en weer schommelen en het ronddraaien op de schommel ervoor heeft gezorgd dat het bloed naar zijn hoofd stroomde.  

Dit alles leidde ertoe dat haar zoontje flauwviel. Ook creëerde het een grote rode plek op zijn hoofd en bloeduitstortingen in zijn ogen. In de Facebookpost legt ze uit dat haar zoontje op een schommel heeft gespeeld, die in cirkels beweegt, in plaats van heen en weer. "Gewoon zodat ouders zich bewust zijn van wat er kan gebeuren wanneer je kind te hard ronddraait op een schommel, terwijl zijn/haar hoofd erbuiten hangt", schrijft ze. 

Rebecca's zoontje was buiten aan het spelen met vrienden toen hij met zijn vrienden naar zijn moeder kwam en vertelde dat hij zich niet goed voelde en een paar minuten buiten bewustzijn was geweest. "Hij zei dat hij moeite had met ademhalen en dat zijn hersenen pijn deden", vertelt Rebecca. Vervolgens zag ze dat de hele bovenkant van zijn hoofd veranderde in een grote rode plek. 

Ze nam hem mee naar het ziekenhuis, om te controleren op mogelijk hersenletsel. "De artsen en verpleegkundigen waren verbaasd en dachten dat hij zijn hoofd geverfd had, omdat ze nog nooit zoiets hadden gezien. Ze onderzochten meteen zijn hoofd, ogen en de binnenkant van zijn oren. Vervolgens kreeg hij een CT-scan. Godzijdank kwam hij weer normaal terug, hij had geen inwendige verwondingen of een zwelling in zijn hersenen." 

De kracht en de beweging van de schommel hebben ervoor gezorgd dat al het bloed naar zijn hoofd is gestroomd, waardoor de grote rode plek op zijn hoofd is ontstaan. Ook zijn de bloedvaten in zijn ogen gebarsten door de extreme druk. Het is vergelijkbaar met het letsel dat ontstaat bij het Shakenbabysyndroom. 

Bron: The Sun