Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn zoontje en de peuterspeelzaal

Het is even een beetje een dilemma, nou nee na woensdag ben ik er wel over uit hoor maar het houdt me nog wel een beetje bezig. Mijn dochtertje van drie en een half gaat twee keer per week naar de peuterspeelzaal. Eigenlijk ging mijn zoontje nooit mee om haar te brengen omdat er altijd wel iemand thuis was. Maar nu breng ik haar zelf omdat ik met verlof ben en gaat hij steeds mee. Eerst drama, mijn dochter huilen omdat ze bij mij thuis wilde blijven en mijn zoontje huilen omdat ik hem niet vanaf de peuterspeelzaal mee naar huis kon krijgen. Daar sta je dan!

Hij is net twee geworden maar zodra hij merkt dat we weer naar de peuterspeelzaal gaan, pakt hij zijn rugzakje, gooit erin wat er maar voor het grijpen ligt en deze keer was het zelf zover dat hij een bekertje had meegenomen, deze netjes op het dienblad had gezet (waar alle bekers van de kindjes staan) en zijn jasjes netjes op de kapstok had gehangen. En spelen maar! 

Ik had eigenlijk gedacht dat hij wel kon beginnen als mijn dochter vier is, dat is over vier maandjes. Hij is dan nog geen 2,5. Ik dacht dan heb ik hem nog even die momentjes voor mijzelf, hij valt al zo tussen wal en schip nu er een derde op komst is. Daarnaast zijn de opvangkosten en peuterspeelzaal kosten best wel een aanslag op mijn salaris. Alleen de peuter is al 70 per kind per maand om over de opvangkosten nog maar niet te spreken.

Maar hij vindt het zo leuk! En toch "vergeet" ik steeds iedere dag om te bellen om hem op te geven. Maar dit is toch ook wel een beetje kindermishandeling vinden jullie ook niet?

Maandag meteen maar even inschrijven, na de zomervakantie mag mijn kleine mannetje (die straks natuurlijk opeens weer heeeeeel erg groot is als de baby er is) ook naar de peuterspeelzaal!

10 jaar geleden

o dat is leuk! kan je zelf ook vast even wennen aan het feit dat je kindje naar de psz gaat. ik heb hem inmiddels opgegeven, september kan hij beginnen :-) eerst nog even genieten van de vakantie!

10 jaar geleden

Ja, waarom zou je dan wachten? Als hij het zó leuk vindt, waarom niet? (als het financieel haalbaar is uiteraard). Hier hebben ze een leuke 'opstap' (ze mogen hier pas met 2,5 jaar naar de psz) maar met 2 jaar (tot 2,5 jaar) mogen ze iedere woensdagochtend 2 uurtjes komen met dezelfde kindjes die ook gaan als ze 2,5 zijn. Maar dan wel met een begeleider (pappa, mamma, oma ofzo) erbij. Dus heb ik mijn zoontje ook voor opgegeven. Ben zooo benieuwd hoe hij het dalijk vindt :-)

10 jaar geleden

hallo, bij ons is het niet hele dagen, twee dagdelen. ja even doorbijten denk ik, mijn dochtertje heeft er ook moeite mee gehad, soms nog steeds wel en ze is bijna vier! vaak is het zo dat als jij de hoek om bent dat ze alweer mooi aan het spelen zijn toch.... succes! en ook met je zwangerschap...

10 jaar geleden

oh en hij gaat maar halve dagen, vind een volle dag toch nog wat te lang voor hem (en mij haha)