Terug
Blog header image

Mijn zoon is verslaafd aan tandpasta,is dat schadelijk?

Mijn zoon vindt alles wat naar pepermunt smaakt heerlijk. Dus ook tandpasta. Maar bij welke hoeveelheid tandpasta is het schadelijk?
nijn81
6 jaar geleden

Vieze tandpasta kopen dat ie niet doorslikt?

Anoniem
6 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud je zoon is maar bij mijn kinderen die ik de tandpasta op de borstel en staat de tandpasta op een plek waar ze niet zomaar bij kunnen. Mijn jongste vraagt ook altijd om meer als zijn tandpasta op is maar dan is het antwoord gewoon nee. Ik heb geen idee wanneer het te veel is en schadelijk is maar meer is gewoon niet nodig.

Chiara
6 jaar geleden

Iemand die ik ken had hetzelfde probleem en die was overgestapt op Elmex peuterpasta, die schijnt minder smaak te hebben en dus minder interessant voor de kleine... Maar ik weet natuurlijk niet of dat bij jullie ook zo werkt.. Succes!

Lindsy83
6 jaar geleden

ik zou inderdaad ook een andere smaak proberen. Misschien heb je nog wat aan deze sites voor info? http://www.gifwijzer.nl/vergiftiging-tandpasta/ https://www.tandart.nl/website/?tab=nieuws&page=nieuwsbericht&NI=31

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

vraag het de tandarts na! Maar ik denk zeker wel dat dit schadelijk kan zijn. Tandpasta mag je namelijk helemaal niet opeten! Zeker als je ook tandpasta gebruikt voor volwassenen deze bevat helemaal veel te veel fluoride voor een kind! De oplossing is ook heel makkelijk hij mag zelf geen tandpasta op zijn tandenborstel doen. Dat doe jij en jij doet niet meer dan een erwt.

judith
6 jaar geleden

Daar ben ik weer. Bedankt voor de reacties! Mijn zoon is 3 jaar en 3 maanden oud. Dus opzich wil ik de zelfstandigheid vergroten, zodat hij dingen leert, zoals zichzelf uit/aankleden, zichzelf verzorgen (en dus ook tandpasta op de tandenborstel doen), enz. Maar het is inderdaad een idee om de tandpasta gewon hoog te zetten en het (tijdelijk) zelf te gaan doen. En daarbij heb ik al zoveel verschillende tandpasta's geprobeerd, maar hij lust ze echt allemaal. Ik ga denk ook op zoek naar fluoride-vrije tandpasta. Dan maakt het niet echt uit natuurlijk, alhoewel hij wel gewoon moet leren wat een normale hoeveelheid tandpasta is...

Blog header image

My family

💜