Snap

Mijn zoon is verslaafd aan tandpasta,is dat schadelijk?

Mijn zoon vindt alles wat naar pepermunt smaakt heerlijk. Dus ook tandpasta. Maar bij welke hoeveelheid tandpasta is het schadelijk?

Vol liefde geniet ik van mijn zoon. Mijn zoon is een echte lekkerbek. Dus alles wat hij lekker vindt eet/drinkt hij veel, zoals pepermunt, koffie, tandpasta. 

Mijn zoon neemt veel tandpasta als hij gaat poetsen. Natuurlijk weet ik dat een hoeveelheid ter grootte van een erwt genoeg is. Maar mijn zoon gebruikt veel meer. Zeker 5x zoveel, maar... 

Is dit gevaarlijk?! Wat zijn de signalen van teveel fluoride?! 

Natuurlijk heb ik alles geprobeerd om de hoeveelheid tandpasta te verminderen. Maar echt blijvend resultaat levert het niet op. Helaas... Vandaar deze blog met vragen... Graag hulp!!

7 jaar geleden

Daar ben ik weer. Bedankt voor de reacties! Mijn zoon is 3 jaar en 3 maanden oud. Dus opzich wil ik de zelfstandigheid vergroten, zodat hij dingen leert, zoals zichzelf uit/aankleden, zichzelf verzorgen (en dus ook tandpasta op de tandenborstel doen), enz. Maar het is inderdaad een idee om de tandpasta gewon hoog te zetten en het (tijdelijk) zelf te gaan doen. En daarbij heb ik al zoveel verschillende tandpasta's geprobeerd, maar hij lust ze echt allemaal. Ik ga denk ook op zoek naar fluoride-vrije tandpasta. Dan maakt het niet echt uit natuurlijk, alhoewel hij wel gewoon moet leren wat een normale hoeveelheid tandpasta is...

7 jaar geleden

vraag het de tandarts na! Maar ik denk zeker wel dat dit schadelijk kan zijn. Tandpasta mag je namelijk helemaal niet opeten! Zeker als je ook tandpasta gebruikt voor volwassenen deze bevat helemaal veel te veel fluoride voor een kind! De oplossing is ook heel makkelijk hij mag zelf geen tandpasta op zijn tandenborstel doen. Dat doe jij en jij doet niet meer dan een erwt.

7 jaar geleden

ik zou inderdaad ook een andere smaak proberen. Misschien heb je nog wat aan deze sites voor info? http://www.gifwijzer.nl/vergiftiging-tandpasta/ https://www.tandart.nl/website/?tab=nieuws&page=nieuwsbericht&NI=31

7 jaar geleden

Iemand die ik ken had hetzelfde probleem en die was overgestapt op Elmex peuterpasta, die schijnt minder smaak te hebben en dus minder interessant voor de kleine... Maar ik weet natuurlijk niet of dat bij jullie ook zo werkt.. Succes!