Snap
  • Kind
  • gezinsamenstelling
  • Stiefmoeder
  • Stiefkinderen

Mijn stiefkinderen:

mijn grootste cadeaus

Mijn lieve stiefkinderen,

Tijdens de zwangerschap van jullie zusje was ik wel eens bang dat ik meer van jullie zusje zou houden als van jullie. Ik zei altijd dat ik zeker wist dat dat niet zo zou zijn omdat ik voor mijn gevoel niet meer van jullie kon houden dan dat ik al deed, maar ik had het mis.

Ik hou nu nog veel meer van jullie dan toen. Iedere keer als ik jullie ophaal of als jullie binnenkomen dan maakt m'n hart een sprongetje. Iedere keer als ik jullie samen met jullie zusje zie dan wordt het weer wat meer. Iedere keer als ik naar bed ga en jullie tevreden zie slapen dan maken jullie mij de gelukkigste stiefmoeder op aarde en voel ik me zo ontzettend compleet en gezegend.

Toen ik een relatie kreeg met jullie vader had ik geen idee waar ik aan begon en ik had geen idee wat ik kon verwachten. Maar ik wist wel dat op het moment dat ik voor hem koos, ik ook voor jullie koos, en dat doe ik nog iedere dag. Het is echt niet altijd makkelijk geweest, en nog altijd soms niet. Maar jullie zijn het zo waard. Als ik een tijdmachine kon krijgen dan zou ik niks anders willen doen. Jullie hoeven niet biologisch van mij te zijn want jullie zijn al perfect zoals jullie zijn, en ik ben gezegend door in jullie leven te mogen zijn en jullie te zien en helpen groeien.

Ik heb ook totaal geen moeite met het woord stiefmoeder, iedere titel wat laat zien dat ik met jullie verbonden ben, draag ik met trots. Tegelijkertijd weet ik ook dat de titel voor mijn liefde voor jullie niet belangrijk is. Geen enkele titel wat ik wel of niet draag kan iets veranderen aan mijn liefde voor jullie.

Ik weet inmiddels namelijk dat ik niet meer van jullie zusje hou dan van jullie. Ik weet nu dat ik écht van jullie hou alsof jullie van mezelf zijn. Ik denk daar niet over na omdat ik er graag een wedstrijd van wil maken, integendeel. Ik denk erover na omdat ik zeker wil zijn dat jullie nooit maar dan ook nooit het gevoel hebben dat jullie niet meetellen, of niet belangrijk meer zijn nu. Ik denk erover na, ik denk na hoe ik het beter kan doen en hoe ik jullie alle 3 genoeg afzonderlijke aandacht geef. Want ik wil dat jullie het weten.

Ik wil dat jullie weten dat ik het koester. Iedere lach, iedere knuffel, iedere kus, zelfs iedere traan wat ik mag wegvegen, ik koester het allemaal. Ik wil dat jullie weten dat er niks is wat ik niet voor jullie zou doen, dat ik mijn leven voor jullie zou geven en dat ik onvoorwaardelijk eindeloos van jullie hou. Voor altijd.