Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

MIJN!!! NEEE!!! STOP!! AAAAAH

Peuter pubers, alle mama's kennen ze, of gaan ze leren kennen.

Je ziet ze wel eens, van die mama's die hun kinderen absoluut niet onder de duim hebben. Rennen en vliegen alle kanten op in de winkel, komen overal aan, en als ze iets willen dan beginnen ze te gillen en krijgen ze meestal nog hun zin ook!

Ik zou dat NOOOOOIT doen .... dacht ik.

Tot dat mijn geweldige dochter de magische leeftijd '2' had ontdekt. Wauw wat was ik trots! Ze leert zoveel, en kan al zoveel zelf. En ze werd zelfs al grote zus. En nee, mijn dochter die luisterde prima naar me.

Mama, dat is van mij!

Klopt lieverd, maar daar mag het buurjongetje toch wel even mee spelen.

NEEEE, MIJ!!!

Tja, als je er ruzie om maakt ruimt mama het gewoon op.

Zo gezegd, zo gedaan. Geen probleem als ze dat thuis doet! Maar al snel begon het in de winkel ook, mevrouw besloot dat alles interessanter was als mama. Elk schap in de winkel was niet meer veilig, als ze er niet bij kan klimt ze gewoon naar boven! En wat ik als mama nog wel het engste vind is dat ze de winkel 4 straten verderop ook interessant vind, waardoor ik regelmatig door de stad sta te roepen naar mijn eigen dochter (en me compleet de schompes schaam voor de rest van Nederland!).

Inmiddels is mijn dochter 2 en half, en nee ook ik moet eerlijk bekennen: mijn dochter gilt, zeurt, en dramt haar eigen willetje prima door. en ja, ik hou nog steeds van haar! Maar inmiddels als ze haar 'die wil ik' koppie trekt in de winkel wacht ik het gillen niet af maar koop ik voor haar 4 snoepies in een zakje zodat ze bij me in de wagen blijft zitten. Als ze begint te gillen over speelgoed wat ze wil hebben, gil ik vrolijk met haar mee. Je kent het wel, zoals die reclame waar een moeder in een supermarkt naast haar zoon op de grond gaat liggen. Zoals die moeder doet, ik had het kunnen zijn. Wil ze niet mee? Prima gil lekker verder, maar mama loopt verder en zwaait nog een keer als ze om de hoek gaat. Stiekem houdt mama haar echt wel in de gaten, maar ik hoop dat zij dat de komende jaren nog niet ontdekt ;).

Ja peuterpubers, een geniale ontdekking van moeder natuur. Zo af en toe stront vervelend, ongelofelijk vermoeiend irriterend, maar hoe langer ik er over na denk, hoe leuker ik het vind! Met de belevenissen die we nu mee maken zou ik wel een dik boek kunnen schrijven over mijn geniale, veelte pientere 2 jarige peuter puber!

10 jaar geleden

Hier ook herkenbaar,hoor. Sterker nog: nu mijn jongste net op school zit,krijg ik sterk het idee dat de kleuterpuberteit ook bestaat..

10 jaar geleden

Ik ken dit gedrag helaas nu ook, alleen omdat mijn dochtertje een algehele ontwikkelingsachterstand heeft, krijgt ze dit gedrag nu pas op een leeftijd van 4 jaar! En ja, ook ik schaamde me soms voor winkelend Nederland, alleen ik ben daar vanaf gestapt... Hoeveel moeders herkennen dot gedrag eigenlijk niet, terwijl er nu dan een tiener langs hun loopt, hun hebben die tijd ook gehad en ik heb hem nu, vervelend ja, komen we er over heen? Zeker weten!! Dus laat ze lekker kijken als mijn dochtertje weer lang uit op de grond in de winkel ligt te mopperen (ze kan ook niet praten, dus is het wat gekreun) en ik gewoon net doe als of ik op zoek ben naar dat product in de schappen wat daar nu net niet wordt verkocht, en ik haar van uit mijn ooghoek in de gaten hou, zij weet toch wel dat mama er weer is als ze niet meer boos is. En heel soms moet ik ook wel eens stiekem lachen en denk ik aan mijn eigen moeder, want eens was ik ook zo!! Dus mama s van Nederland, geniet lekker van dat boze wezentje, het hoort er nu eenmaal bij!!

10 jaar geleden

ik heb vroger reger op haar gejank enz na tijd door ging is nee bij mij nee en als ze huil of irri doe in winkel of op fiets achter mij doe ik lekker met haar mee en het help ook;)ze is 2jaar en 7 maand nog dus tot 4jaar heb ik gehoord ze zo doen;)geniet ervan

10 jaar geleden

Heel herkenbaar! Inmiddels hebben wij ook het tijdperk van de W.. vragen (Waarom, Welke, Wat... je kent ze wel). Soms lig ik helemaal dubbel om mijn peuterpuber die alles wil weten, maar soms ook dingen die ik haar nog even wil onthouden ;-)