Snap

Mijn mannetje gaat naar school!

Mijn ventje wordt over 1 maand 4 jaar en dat betekent dat hij naar school mag. Mijlpaal!!!

Ja het gaat er van komen lars gaat naar school. 5 dagen in de week mijn ventje missen . Terwijl ik t stiekem ook fijn vind voor hem want hij is er zeker aan toe. Mijn mannetje is namelijk een buiten kind en als het even slecht weer is ( wat het merendeel van het jaar zo is) bijna letterlijk tegen de muur oploopt van verveling. Maar toch vind ik het ook wel spannend. Hoe gaat hij het vinden op school? Lars gaat nu 1 dag in de week naar de dagopvang en heeft daar zijn vriendjes wel gevonden. Zo ook zijn beste vriendje die helaas naar een andere school gaat. Maar als hij ergens nieuw is vind Lars het ook wel erg spannend en kijkt hij de kat uit de boom. En als moeder zijnde wil je natuurlijk dat iedereen jou kind lief vind en lief tegen hem doet. Ik heb een keer meegemaakt dat een ander kindje niet aardig was voor Lars in de speeltuin en toen brak mijn moederhart en kwam natuurlijk gelijk voor mijn mannetje op. Terwijl ik weet dat hij dat nog veel vaker mee gaat maken en dat hij dat ook moet meemaken om daar juist van te leren.

Dan nog een ding wat nog wel even essentieel is voor dat Lars naar school mag. Het zindelijk worden. We zijn bij Lars begonnen toen hij 3 is geworden. We hadden een potje en een wc brilletje voor hem gekocht van Cars. Hij vond het wel een leuk ding dat potje maar meer om het een leuke plek in de speelhoek te geven. Hij taalde er nog niet echt naar. Dus papa en mama vonden dat ook wel prima. Wij maakte ons nog niet druk, nog tijd genoeg voordat Lars naar school gaat. Maar na nog een aantal pogingen een soort van zindelijkheidstrainingen geprobeerd te hebben ging de tijd verder en Lars vond de luiers ook nog wel goed. Ik probeerde van alles van stickers tot kleine cadeautjes maar het hielp niet. We hadden nog 3 maanden totdat Lars naar school ging. We hadden besloten om de luiers voor Lars niet meer te kopen en dus ook gewoon op waren. Na heel wat natte en vuile broeken later kreeg Lars toch interesse voor de wc en het brilletje. Hoera!!! Hij plast op de wc. Wat zijn we trots op hem! De keren erna leek het alsof hij niet anders gewend was.

Nu alleen nog het poepje op de wc maar ook daar gaat hij flink in vooruit. Mijn mannetje wordt nu dus echt heel groot en mag dus naar de (voor hem) hele grote school. Een nieuwe en spannende fase in zijn en ons leven waar we heel veel zin in hebben.