Snap

Mijn kleuterjufdag: 4 plasbroeken en 1 poepbroek

De week is nog maar net begonnen en ik ben er al klaar mee. Bijna geen "les" gegeven omdat ik met andere dingen bezig was....

De dag begon al pittig. Ze mogen van mij geen speelgoed mee naar school nemen. Waarom? Omdat mijn kast vol ligt met spullen. Ze onderling ruzie erom krijgen en er spullen kapot gaan! Dus in de brief geschreven. De meeste ouders denken hieraan maar er was toch een vader die het probeerde. Zijn zoon wilde zijn kaartjes niet thuis laten, dus vroeg hij aan mij of het toch mocht. Nee was mijn antwoord. Het gevolg... een boze vader met een schreeuwende zoon in mijn klas. En wat gebeurd er? Vader loopt weg en zoon zit met de kaartjes in de klas.... grr. Om negen uur aan het jongetje gevraagd om de kaartjes op te bergen. Nee zegt hij en kijkt mij boos aan. Hij kreeg van mij drie tellen. Hij wist niet hoe snel hij ze in zijn tas moest doen.

Tijdens het buitenspelen komt broekplasser één. Ze was zo lekker aan het spelen dat ze niet naar de wc wilde. Snap ik en per week heb ik twee kinderen die per ongeluk in hun broek plassen. Geen probleem. ik heb genoeg kleding hier liggen. Dus naar de wc, schoongemaakt en droge kleding aan. 's Middags begin ik met een jongen die in zijn broek heeft geplast en gepoept! Hij wilde niet naar de wc, want hij was lekker aan het spelen. Terwijl ik zijn broek, op de wc, uit trek zie ik dat hij van zijn schouders tot zijn knieën onder zit! Jongen en al opgepakt en bij de gym onder de douche gezet. Hij wist niet hoe hij zich moest wassen. Dus met een washand een keukendoek heb ik hem schoongemaakt. Meneer kon zich niet zelf omkleden. Niet zijn billen afvegen en zich niet aankleden. Ik ben drie kwartier met hem bezig geweest. Bij terugkomst in mijn klas komt een collega naar mij toe (die een oogje in het zeil houden) dat ik een broekplasser heb. Dus nummer drie meegenomen naar de wc. Ook hij kon niet goed zijn broek uit krijgen. Dus maar helpen en terwijl ik dat doe (heeft hij al twee keer eerder gedaan) begint hij te plassen! Gelukkig op tijd mijn handen weg kunnen trekken..... maar bah.

Uiteindelijk kom ik om kwart voor 3! in mijn klas. Tijd om alles op te ruimen en naar huis te gaan en wat zie ik in mijn ooghoek. .... een meisje die in haar broek aan het plassen is.... NNNNNEEEEEEEE. Dus één van mijn meiden de leiding gegeven (ja, dat kunnen mijn meiden heel goed gelukkig) en ook haar schone kleren gegeven. Gelukkig kon zij alles zelf.

Om drie uur was ik gelukkig klaar met alles en konden de kinderen naar huis en ik.... ik ben klaar met vandaag. Ik voel me vies en moe. Hopelijk gaat het morgen beter.

7 jaar geleden

Ik dacht ook al; seieus? Ik hoop juist dat mijn zoontje een juf als haar mag krijgen!

7 jaar geleden

Dan heb je duidelijk alleen deze blog van haar gelezen! Misschien eerst eens meer lezen voordat je zo'n reactie plaatst?

7 jaar geleden

Jeetje: vind jij je werk wel leuk? Er straalt zo weinig liefde en geduld van je bericht af. Ik ben blij dat je niet de kleuterjuf van mijn zoon bent.

7 jaar geleden

Wow, wat een rot dag