Terug
Blog header image

Mijn kleuterjufdag: 4 plasbroeken en 1 poepbroek

De week is nog maar net begonnen en ik ben er al klaar mee. Bijna geen "les" gegeven omdat ik met andere dingen bezig was....

De dag begon al pittig. Ze mogen van mij geen speelgoed mee naar school nemen. Waarom? Omdat mijn kast vol ligt met spullen. Ze onderling ruzie erom krijgen en er spullen kapot gaan! Dus in de brief geschreven. De meeste ouders denken hieraan maar er was toch een vader die het probeerde. Zijn zoon wilde zijn kaartjes niet thuis laten, dus vroeg hij aan mij of het toch mocht. Nee was mijn antwoord. Het gevolg... een boze vader met een schreeuwende zoon in mijn klas. En wat gebeurd er? Vader loopt weg en zoon zit met de kaartjes in de klas.... grr. Om negen uur aan het jongetje gevraagd om de kaartjes op te bergen. Nee zegt hij en kijkt mij boos aan. Hij kreeg van mij drie tellen. Hij wist niet hoe snel hij ze in zijn tas moest doen.

Tijdens het buitenspelen komt broekplasser één. Ze was zo lekker aan het spelen dat ze niet naar de wc wilde. Snap ik en per week heb ik twee kinderen die per ongeluk in hun broek plassen. Geen probleem. ik heb genoeg kleding hier liggen. Dus naar de wc, schoongemaakt en droge kleding aan. 's Middags begin ik met een jongen die in zijn broek heeft geplast en gepoept! Hij wilde niet naar de wc, want hij was lekker aan het spelen. Terwijl ik zijn broek, op de wc, uit trek zie ik dat hij van zijn schouders tot zijn knieën onder zit! Jongen en al opgepakt en bij de gym onder de douche gezet. Hij wist niet hoe hij zich moest wassen. Dus met een washand een keukendoek heb ik hem schoongemaakt. Meneer kon zich niet zelf omkleden. Niet zijn billen afvegen en zich niet aankleden. Ik ben drie kwartier met hem bezig geweest. Bij terugkomst in mijn klas komt een collega naar mij toe (die een oogje in het zeil houden) dat ik een broekplasser heb. Dus nummer drie meegenomen naar de wc. Ook hij kon niet goed zijn broek uit krijgen. Dus maar helpen en terwijl ik dat doe (heeft hij al twee keer eerder gedaan) begint hij te plassen! Gelukkig op tijd mijn handen weg kunnen trekken..... maar bah.

Uiteindelijk kom ik om kwart voor 3! in mijn klas. Tijd om alles op te ruimen en naar huis te gaan en wat zie ik in mijn ooghoek. .... een meisje die in haar broek aan het plassen is.... NNNNNEEEEEEEE. Dus één van mijn meiden de leiding gegeven (ja, dat kunnen mijn meiden heel goed gelukkig) en ook haar schone kleren gegeven. Gelukkig kon zij alles zelf.

Om drie uur was ik gelukkig klaar met alles en konden de kinderen naar huis en ik.... ik ben klaar met vandaag. Ik voel me vies en moe. Hopelijk gaat het morgen beter.

Lindsy83
6 jaar geleden

pfoe na zo'n dag ben je zeker moe! Bij thuiskomst was je eigen zoontje hopelijk wel gewoon droog? Hopelijk heb je morgen een schone dag!

Miriam68
6 jaar geleden

Pfff... Vreselijk. Wat een begin van de week :-( En wat belachelijk zeg, die vader! Terwijl je toch duidelijk bent geweest en zo helder hebt aangegeven wat het probleem daarmee is... Poor you! Hier is het geen poep in de broek omdat ze allemaal nog in de luiers zitten. Maar ze hebben allemaal een super kort lontje! Iedereen heeft strijd met een ander hier... Niet gezellig want vooral de kleinsten hebben me toch een volume..... Jij bent er in ieder geval nu van af; ik moet nu nog 2 uurtjes.... Maar ik heb er maar 4 dus dat scheelt. Wederom: respect! Vanavond zeker naar een workshop kickboksen of juist gewoon lekker bankhangen ;-) ?!

Joycies
6 jaar geleden

Ik ben nu nog op school. Vaak zijn we tot vijf uur nog wel bezig. Dus we gaan het zien bij thuiskomst.... En ik hoop het ook...

Joycies
6 jaar geleden

Vanavond weer training geven. We hebben open avond, dus ik hoop dat er veel op afkomen. Donderdag ga ik het promoten op de school bij de gymzaal in de buurt. Vandaar dat ik vrijdag werk. En er hangt hier een poster op school! Dus straks het maar allemaal eruit dansen.

Miriam68
6 jaar geleden

Ook lekker! Lekker fysiek bezig zijn!

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje! Zat het in de lucht ofzo? Dat lijkt me het aller minst leuke van kleuterjuf zijn....

Joycies
6 jaar geleden

Ja dit soort dingen..... maar broekpoepers..... dat heb ik in die 12 jaar pas twee keer meegemaakt.

Joycies
6 jaar geleden

Precies!

Anoniem
6 jaar geleden

Volgens mij zat het echt in de lucht. Ik had vandaag twee broekplassers en twee broekpoepers. Ben er ook een hele tijd mee bezig geweest. Vreselijk!! Hoe zit dat bij jullie op school met kinderen die nog niet zindelijk zijn. Mogen die gewoon komen?

Anoniem
6 jaar geleden

Oh bah... Ik heb de instroom groep en ook regelmatig een natte broek en een heel enkele keer een poepbroek. Maar vier op een dag gelukkig nog nooit gehad. En die vader.... grrrrr... er jouw probleem van maken dat zijn kind niet naar hem wil luisteren....

Joycies
6 jaar geleden

Oww nee jij hebt dus ook een verschrikkelijke dag achter de rug! Die mogen wel komen maar krijgen een gesprekje met de directie

Joycies
6 jaar geleden

Ja echt irritant.

Anouk H
6 jaar geleden

Oh nee!! Dat zijn echt geen leuke dagen :-( En ze komen dan ook allemaal tegelijk (op één dag). Hoop dat vandaag beter was!

anoniem2017
6 jaar geleden

Op onze basisschool moet je zelf komen verschonen als je kind niet zindelijk is. Met een natte broek word er wel verwisseld.

Leyla Ummels
6 jaar geleden

Wow, wat een rot dag

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje: vind jij je werk wel leuk? Er straalt zo weinig liefde en geduld van je bericht af. Ik ben blij dat je niet de kleuterjuf van mijn zoon bent.

Anouk H
6 jaar geleden

Dan heb je duidelijk alleen deze blog van haar gelezen! Misschien eerst eens meer lezen voordat je zo'n reactie plaatst?

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik dacht ook al; seieus? Ik hoop juist dat mijn zoontje een juf als haar mag krijgen!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!