Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn kleuter eet super traag!

Iedere avond weer hetzelfde liedje; alle borden zijn leeg, behalve het bord van mijn zoontje.

Iedere avond weer hetzelfde liedje; alle borden zijn leeg, behalve het bord van mijn zoontje. Inprincipe eet hij zonder te mopperen ,maar wel in een slakkentempo. Het wachten kan soms leiden tot irritaties. Gelukkig verlies ik niet zo snel mijn geduld .Het is alleen zo vervelend dat er weinig tijd overblijft om even naar het jeugdjournaal te kijken,een verhaaltje te lezen of even te stoeien voor het slapen gaan.

Ik vraag me af hoe andere mama's hiermee omgaan?

9 jaar geleden

Mijn zoon van bijna 5 kan ook echt verschrikkelijk lang doen over zijn eten! Boos worden helpt niet, hem helpen met eten ook niet. Want dan klaagt hij dat het 'te grote' happen zijn en dan gaat hij ook gewoon zitten kokhalzen. Wat ik nu doe is om hem ongeveer 20 à 25 minuten te geven. Als we dan aan tafel gaan, zeg ik tegen hem; 'als de grote wijzer op (bijv) de 12 staat (van de klok), moet je bordje leeg zijn.' Is zijn bordje niet leeg, krijgt hij ook geen toetje. Klinkt misschien hard, maar het helpt wel! Af en toe moet zijn aandacht terug gebracht worden tot zijn eten, omdat hij met iets anders bezig is. Maar meestal heeft hij nu wel z'n bordje op tijd leeg!

9 jaar geleden

Dat heb ik ook geprobeerd ..werkt bij die van mij helaas niet :-(

9 jaar geleden

Bij mij gaan jongens zo 10 min eerder aan tafel. Dan eten ze vast en als bord leeg is mogen ze over dag vertellen. Hier werkt super goed. Zijn tegelijk klaar met eten. Succes ermee.

9 jaar geleden

Haha ik zie het al voor me ,ik een hap hij ook een hap. kijken of dat bij hem ook zal werken.