Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn kleine peuterpubertje

Met twee meiden van 2,5 jaar en 9 maanden is het zo op zijn tijd nogal druk en chaotisch. met af en toe wat 'conflictjes'..

de jongste is nu volop aan het kruipen en sinds gisteren kan ze zich op trekken! Hartstikke leuk natuurlijk, want zo kan ze zelf een stuk meer. Dat daar ook nadelen zitten wist ik natuurlijk al van de oudste. Overal aan willen zitten... Bakjes met kattenbrokken over de grond verspreiden.. En vooral: aan het speelgoed van haar oudere zus zitten.

Dit vindt grote zus ook niet zo leuk, die zit namelijk vol op in de peuterpubertijd. Wat een feest! Lekker heel erg dwars doen en vooral hard krijsen en gillen als ze haar zin niet krijgt. Dat lieve meisje dat het altijd was en goed luisterde naar wat ze niet mocht veranderd zo af en toe in een monster!

Natuurlijk hoort het er bij, dat weet elke ouder. Maar dat het af en toe zo kon zijn... Het woord nee dat mag niet staat niet in haar woordenboek. Tenzij ze het zelf zegt natuurlijk. Haar zus mag niet aan haar spullen komen want het is van MIJ!!! Maar andersom geldt dat uiteraard niet; het speelgoed van haar zusje is altijd leuk om af te pakken en zelf mee te spelen. 

Als mama of papa aandacht geeft aan zusje wordt ze bruut aan de kant gegooid, als ze ergens naartoe wil,kruipen gaat ze er pal voor zitten. Gewoon, om te pesten. En als ze op haar kop krijgt dan is het huis te klein. Wat een temperament voor een klein meisje. 

we hebben dan ook een plekje voor haar bij de keukendeur waar ze even kan afkoelen. Even 2 minuten rustig worden. Daarna als ze weer gewoon kan doen mag ze weer terug komen. Als ze zegt dat ze niet gewoon kan doen blijft ze nog maar even zitten. En dat lijkt te werken... Er zijn dagen tussen dat ze er 5x heen moet, maar er zijn ook dagen dat het goed gaat. Gelukkig maar. 

Maar ondanks dat dit kleine monster af en toe het bloed onder je nagels vandaan kan halen is ze ook ontzettend lief. Komt veel knuffelen en laat me telkens weer verbaasd staan met haar woordenschat en alles wat ze al kan en snapt. En ze kan zo heerlijk knutselen. 

Ondanks dat ik stiekem elke avond als ze gaat slapen hoop dat haar opstandige periode snel eindigt geniet ik met volle teugen van mijn mooie knappe meid =)

9 jaar geleden

Ja hoor heb een kleine koekiemonster rondrennen. Het word beter hoor. Vandaag was een rustige dag, zij speelde alleen en ik las mujn lesboek, maar nu het avond is word ze wel wat drukker. Dan wilt ze eten en elmo kijken. Helaas gaat het naar bed gaan erg moeilijk maar valt uit moeheid vanzelf in slaap. Succes met je puberende meisjes ;-)