Snap

Mijn kind wordt s'nachts ineens weer wakker!

Sinds anderhalve week wordt mijn zoontje van 2 standaard rond half 12 wakker. En voor hij weer vast slaapt is het tegen 2 uur..

Mijn zoontje van 2 is altijd al wel een wat slechtere slaper geweest. Het is een tijd goed gegaan, tot anderhalve week terug.

Hij wordt rond half 12 wakker, en begint keihard mama te roepen. Als ik er heen ga, dan vraagt hij of papa werken is. Vervolgens stel ik hem gerust, en zeg dat hij weer kan gaan slapen. Na 10 minuten begint hij weer hard te roepen. Dan gaat mijn man een keer naar hem toe, en vervolgens vraagt hij of mama met de bus is ( ik ga altijd met de bus naar het werk...) Zo blijft hij een aantal uur doorgaan in de nacht. Afgelopen nacht was het zelfs zo erg, dat hij niet meer in zijn eigen bed wilde slapen en lang heeft gehuild tot overstuur toe.. We hebben besloten om hem bij ons in bed te laten slapen, omdat wij ook geen oog meer dicht doen.

Na anderhalve week breekt het me aardig op die gebroken nachten... Heeft iemand een tip wat ik eraan kan doen? Is dit misschien een vorm van verlatingsangst..? Zo ja, hoe verhelp ik dit zodat mijn zoontje weer lekker slaapt en wij ook.. :)

7 jaar geleden

Kijk is naar jullie "afscheids ritueel" om het maar even zo te noemen. Call ne crazy maar ik leg d kids altijd uit wie, wanneer en hoe ze worden gehaalt, als ze s'ochtend naar de opvang gaan. Zwaaien, kussen, knuffelen, de hele mik mak! Echt vervelend voor de zoontje, duidelijk zit hij ergens mee, mischien wel verlatings angst inderdaad :(. Kijk het nog even aan! Mischien is het een fase!