Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn kind wordt later niet zo... Dus wel

Bijvoorbeeld als ze niet in het autootje mogen waar je geld in moet gooien, of dat ze boodschappen uit je kar open willen maken om op te eten

Regelmatig zie of hoor je kinderen schreeuwen en huilen in de supermarkt, omdat ze iets niet mogen. Bijvoorbeeld als ze niet in het autootje mogen waar je geld in moet gooien, of dat ze boodschappen uit je kar open willen maken om op te eten.

Ik zei altijd tegen mijn moeder: Zo wordt mijn kind niet..... Nou mooi wel dus!


Mijn kind...

Ik dacht dat het met de opvoeding van je kind te maken had, maar ben er dus achter gekomen dat dat niet altijd de oorzaak is. Kinderen hebben nou eenmaal ook een eigen willetje en karakter.

Ik zal echt nooit meer bevooroordeeld zijn naar andere ouders. En diegene die omkijken, omdat je kind loopt te schreeuwen of te huilen hebben waarschijnlijk geen kinderen of hebben hun kinderen het nooit gehad. Ik vind het zelf vervelend als mensen kijken met de blik van "lekker verwend/vervelend" kind, maar waarschijnlijk keek ik voor heen ook zo. Terwijl mijn dochter echt niet verwend is en al helemaal geen vervelend kind is. Komt er ook nog eens bij dat mensen denken dat ik een hele jonge moeder ben en kijken zo van die is veel te jong om een kind op te voeden! Zo vervelend op zulke momenten wil ik zeggen "Hallo word over 3 jaar 30 hoor... Zo jong ben ik niet". Zie het zo vaak dat mensen bevooroordeeld zijn.

Je probeert het naast je te laten liggen, maar dat lukt niet altijd. Hoe gaan jullie hiermee om?

11 jaar geleden

hihihihi sorry ik krijg een hele grote glimlach om lijn mond als ik je blog lees. Ik dacht dus ook dat het aan de opvoeding ligt als kinderen zo zijn........FOUT! Oke een beetje heeft het wel te maken met de op voeding maar het grootste gedeelte is karakter. Maar als je er op de juiste manier mee omgaat dan groeien ze er ook weer overheen. Megan, onze oudste, had dit helemaal niet. Werd nooit zo boos dat ze op de grond ging liggen schreeuwen en krijsen. Maar Suzannah OMG die kan zo boos worden dat is gewoon niet normaal mee ;-) Ik moet er wel erg om lachen hoor. Ze stort zichzelf echt letterlijk op de grond. Het enige wat ik doe is zorgen dat ze niet te hard neer komt en dan loop ik bij haar weg en negeer haar volledig. Ik denk altijd: beter zij boos als ik boos. En met een paar minuten is ze het dan weer vergeten en gaat ze wat anders doen :D Ze is nu 17mnd (bijna) en ik denk dat we daar nog wel het een en ander mee te stellen krijgen. Op het kinderdagverblijf noemen ze haar: BamBam van de flinstones zo erg kan ze soms zijn. Ach ze kan een ergere bijnaam krijgen :D

11 jaar geleden

Had ik ook laatst in de winkel. Stond ik met m'n handen vol producten, kind in wagen begon te blerren maar de kleine schat kan soms zo'n vreselijk krijsende huil hebben, alsof iemand hem wat aandoet.. Iedereen keek me ook zo aan van: wat is er, hou je kind stil. Je weet nooit precies wat ze denken, maar door je alleen maar al zo scheef aan te staren zegt al genoeg toch? Want daarvoor keek iedereen gewoon door je heen, zo van: och jonge moeder loopt hier ruimte in beslag te nemen met d'r te grote kinderwagen.. Tsja.. eerst alles op de toonbank leggen hoor, toen pas kon ik hem weer in 1sec stil krijgen door alleen maar z'n speen in z'n mondje te doen. En ikke lekker trots van: jaa er mankeert niks hoor, ik ben alleen een zeer onafhankelijke zelfstandige moeder met maar 2 armen die jullie scheve blikken niet nodig heeft. M'n kindje klaagt/communiceert door middel van te huilen, jullie klagen dmv schuine ogen te trekken.. Bah.

11 jaar geleden

goede tips, dat laatste van "misschien er nog wat bozer bij kijken en grommen" is een erg leuke om eens te proberen als het eenmaal zover is.

11 jaar geleden

Dank je wel voor je bericht :) Ik gebruik thuis een strafhoekje en dat werkt perfect. Buiten de deur ook maar eens proberen mocht het nodig zijn.