Terug
Blog header image

Mijn kind verdient een papa!

Ik wist dat het niet makkelijk zou gaan om afspraken te maken met met mijn ex, maar dat het ZO'N ellende zou worden...

Om te lezen over mijn relatiebreuk en zwangerschap verwijs ik naar mijn eerste blog.

Tijdens mijn zwangerschap heeft mijn ex continue geroepen dat het niet zijn kind is en dat mijn kind nooit een vader zou hebben.

Iedereen moest en zou weten dat ik vreemd ging (onzin) en het absoluut van een ander was. (ook onzin)

Hem erkennen wilde hij dus uiteraard ook absoluut niet doen.

Ik had er dus al op gerekend dat mijn kind (helaas) geen papa zou hebben.

Toen mijn zoon geboren is heb ik diezelfde dag nog mijn ex een smsje gestuurd.

Hij wilde meteen naar het ziekenhuis komen en ik vond dit goed.

Ik was blij dat hij zich anders gedroeg als dat hij voorheen zei en vond het mooi om te zien dat hij hem vast had.

Na 2 dagen begon er al ellende.

Hij wilde langs komen maar ik ging net naar bed, maar omdat de kraamhulp er toch was vond ik het goed dat hij kwam.

Toen ik wakker was en hij na een tijdje wegging vertelde mijn kraamhulp dat hij hele rare verhalen had.

Hij had haar verteld dat ik vreemd ging en dat ik expres zwanger van hem ben geworden en noem maar op...

Ik ben hier erg boos om geweest, zoiets doe je gewoon niet en zeker niet bij de vrouw die hier is om MIJ te komen helpen wat je eigenlijk zelf zou moeten doen!

Hij is toen een tijdje niet geweest omdat ik hier even geen behoefte aan had en na een tijdje kwam hij weer af en toe langs.

Als hij hier was zat hij soms aan me terwijl ik dit niet wilde, als ik dan boos werd stond hij me gewoon uit te lachen.

Hij zat zomaar in mijn kasten en koelkast te zoeken, ook hierbij lachte hij als ik er iets van zei.

Ik wist gewoon niet wat ik moest doen, als ik hem wegstuurde ging hij gewoon niet en als hij een paar dagen later weer normaal deed liet ik hem maar weer komen omdat hij toch de vader van mijn kind is en ik hem een papa gun.

Op een gegeven moment begon hij zelfs ruzie te maken bij mij thuis.

Hij schold me voor vanalles en nog wat uit, schreeuwde soms zelfs tegen me, en als hij mijn zoon vast had zei hij tegen hem dat zijn moeder gek is. (hij was 4 maanden oud ofzo?!)

Hij noemde me iedere keer lelijk en dik en zei dat hij niet snapte wat hij ooit in mij had gezien.

Op een moment zei hij dat hij "alles of niets" wilde. Hij wilde zijn zoon ineens erkennen en om het weekend mee naar huis nemen en als dit niet gebeurde zou hij nooit meer langs komen.

Dit ging voor mij gewoon veel te ver en toen heb ik hem dan ook gezegd dat hij maar eens even goed over alles na gaat denken.

Na een maand of 2 stuurde hij een smsje dat hij langs wilde komen. Ik dacht "oke prima, we gaan het proberen."

Helaas gebeurde gewoon weer precies hetzelfde, hij werd elke keer weer boos, agressief en ook werden alle oude koeien uit de sloot gehaald, alles was weer mijn schuld en ik "hield zijn kind bij hem vandaan."

Ik heb een tijdje zo met hem aangemodderd en uiteindelijk besloten alle contact te verbreken.

Mijn zoon gaat nu woordjes zeggen, en ook de negatieve sfeer elke keer is natuurlijk niet goed voor hem.

Mijn ex zegt tot op de dag van vandaag maar weer tegen iedereen dat mijn zoon toch niet van hem is.

Ik weet niet zo goed wat ik er nu verder mee moet, voorlopig ben ik even klaar met deze nare man maar

ik vraag mij heel erg af hoe het in de toekomst verder gaat.

Ik hoop oprecht dat hij veranderd en mijn zoon zijn vader zal leren kennen maar of dit ook echt zal gebeuren... ik betwijfel het!

Ik voelde mij eerst vooral verplicht naar mijn zoon toe om het contact met zijn vader te behouden.

Nu besef ik mij dat het mijn plicht is om hem een zo fijn, zorgeloze en gelukkig mogelijke kindertijd te bezorgen, en als dit beter gaat zonder vader dan is dit helaas maar zo.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Wat een vreselijke man!! Maar zo veel mogelijk ontlopen! Als je zoon straks oud genoeg is en het is nog zo, moet je zoon zelf maar beslissen wat hij met deze situatie aan moet. Toch? Zo lang je ex zich op deze manier gedraagd doe jij er als moeder GOED aan om je zoontje hier niet in mee te slepen! Succes en knuffel!

Chiara
6 jaar geleden

Ik begrijp het... Vooral je pogingen om je kind een vader te geven.. Maar deze situatie is zo onstabiel, waardoor ik denk dat je maar beter kunt doen wat goed voelt voor JOU! Ruziemaken met de kleine erbij.. Hij die kwaad over je spreekt tegen je zoon.. Dit klinkt niet gezond en hoe ouder hij wordt, hoe meer hij gaat begrijpen. Dus dit is een giftige situatie voor hem.. Dit is het punt waarop je af kunt wegen of je hem gelukkiger of ongelukkiger maakt met een 'vader' als deze... Heel veel sterkte... Maar weet wel dat alles uiteindelijk goedkomt..

Lindsy83
6 jaar geleden

tja, wie niet wil die heb al word er wel eens gezegd toch? Soms is het beter om geen vader te hebben, maar het is zeker niet makkelijk! Sterkte en succes!

nijn81
6 jaar geleden

Dit klinkt niet als een man die je graag bij je kind wil hebben. Of ie nu de vader is of niet. Hij heeft een psych nodig....!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl