Blog header image

Mijn kind heeft een extreme versie van ADHD

Wat een schok! Hij heeft een extreme versie van ADHD, dat hadden we weer niet verwacht

Ja dat er iets aan de hand was was zeker duidelijk, je gaat natuurlijk heel het internet af voor alle mogelijke informatie en je vult bij google de symptomen in. 

Zo veel negeatieve berichten zo erg dat je finaal in paniek raakt.

zou hij pddnos hebben, adhd of add, is hij autistisch of ook weer niet.

Hij heeft al eens een onderzoek gehad waarbij er uit kwam dat hij vanalles een beetje had, nou een normaal kind dus :0 

Ook scoorde hij ver onder het genmiddelde want hij had de hele dag testen gehad. Hem kennende is hij het na een uurtje spuugzat, maar ze hebben hem gepuched en hij moest en zal die testen doen. Arm kind was helemaal van slag toen hij thuis kwam :(.

Nu bijna 2 jaar later, godzijdank op een fatsoenlijke school nu en na vele gespreken waar uit kwam dat hij toch wel waarschijnlijk adhd zou hebben naar het ziekenhuis gegaan voor nieuwe onderzoeken. Ik wilde dit echt heel goed laten uitzoeken. Daar heeft hij ook meerdere dagen de testen gehad omdat als een kind geen zin meer heeft het ook geen zin heeft om die testen te doen.

Daar kwam de diagnose:  extreme versie van ADHD.

poeh heb ik gezegd, dat je met ADHD zou komen oke, maar extreem, pffff

Daar werd ik van mijn stoel geblazen kan ik je zeggen, want oke hij is druk, maar kan ook echt een engeltje zijn, maar op school kon hij totaal niet meedraaien, dat vind ik zonde, hij kan niet tot 13 jaar gaan kleuteren, want spelen is natuurlijk het leukste.  Ja dan worden er weer afspraken gemaakt met de kinderarts en neuroloog waar hij al bekend was vanaf de zwangerschap.

Hij krijgt medicatie, de soort riltalin krijgt hij en ik kan je zeggen hij krijgt nu voor 4 uurtjes 10 mg en het is een wereld van verschil! Op school kan hij zich al veel beter concentreren en de juffen staan versteld van hem. Straks gaan we ook naar de medicatie voor de middag en dan draait hij de hele dag goed mee. Enige nadeel nu nog is dat hij zodra het uitgewerkt is best nog wel wat drukker kan zijn, maar we zijn gewoon op zoek naar de beste vorm medicatie voor hem en zodat hij straks fijn meedraait op school en in de maatschappij. Je leest alleen maar negatieve berichten maar ik kan je zeggen hij is nog steeds de knul die hij was, alleen scoort hij beter concentreert hij zich beter en kan beter mee gaan in groepen.

Het is zo dat als hij er straks beter mee om kan dan de medicatie geminderd kan of misschien helemaal weg,hij geeft nu ook aan dat hij het fijner vind nu en dat het rustiger is in zijn hoofdje.

Ik wil niet zeggen dat nu masaal iedereen die denkt dat er adhd is om dan pillen te gaan slikken, laat het eerst helemaal uitzoeken door een psychologe en kinderarts en neuroloog, en dan zie je verder, maar goed die medicatie werkt normaal andersom dus geen adhd dan word je drukker ervan, Nu merken we dat de artsen gelijk hebben met de diagnose.

Ik zal zeker nog een blog schrijven zodra er nieuwe scores zijn, ik heb een nieuwe test aangevraagd voor over een paar maanden en ben benieuwd hoe hij dan scoort, is een intelligentie test.

groetjes Leoni 

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat fijn dat de medicatie zo goed werkt! Succes voor de test straks!

anoniem2017
6 jaar geleden

Wat heerlijk dat je zoon nog wel lekker zichzelf is. Wij gaan morgen weer naar de kinderarts en ik wil naar de soort retalin toe. Nu heeft hij langwerkende medicinet, maar hier word hij zo rustig van, zo is hij helemaal niet zichzelf. Maar hier ook van een met hakken over de sloot over in groep 3 naar gemiddeld in groep 4. Zelf heeft hij liever geen medicatie, omdat hij zich niet echt zichzelf voelt ermee, vandaar dat wij nu naar het soort retalin willen.

leonijaspers
6 jaar geleden

wel fijn dat hij het zelf aangeeft, hebben ze die langwerkende niet in verschillende mg's dan? die wat ik heb is dan ritalin maar heet mythelfinidaat of zoiets. zijn pilletjes van 5mg en eerst kreeg hij er 1 en nu dan 2 tegenlijk. werken 4 uurtjes heb toevallig daarstraks weer gebeld en zou waarschijnlijk donderdag terug gebeld worden. Hoeveel mg is die medicinet?

anoniem2017
6 jaar geleden

Hij zit op 15 mg 10 is te weinig dan kan hij zich niet concentreren. Wij zijn nu ruim een jaar aan het uitvogelen met de medicatie. Die jullie hebben willen wij nu gaan doen. Hadden voor langwerkend gekozen zodat het maar 1 x ingenomen hoefde te worden. Maar ik wil die spontaniteit er niet vanaf. Mijn zoon houd zich op school wel rustig zonder medicatie maar heeft totaal geen concentratie, hij wist precies hoeveel katten er op het schoolplein waren geweest, maar niet wat er in les was gezegd. ;)

anoniem2017
6 jaar geleden

Hij krijgt het ook enkel op schooldagen nu, weekeinden en vakanties heeft hij het niet nodig.

leonijaspers
6 jaar geleden

Ja dat doen wij ook als er niks van school is of iets anders spannends krijgt hij ook niks. Hij vind het erg leuk om quat te rijden dus dat mag niet als hij die pilletjes gehad heeft. Ik hoop dat de andere medicatie beter is voor je zoon zodat ook bij jullie de rust terug komt :)

anoniem2017
6 jaar geleden

Hihi hij is juist te rustig met die medicinet. Nu de retalin meegekregen voor 2 x per dag. Beginnen wij morgen mee.

leonijaspers
6 jaar geleden

Spannend ben erg benieuwd hoe dit voor jullie werkt

anoniem2017
6 jaar geleden

Vandaag begonnen. En ik zette echt mijn spring in het veld kind op het schoolplein af. Zelf zegt hij dat hij zich goed kon concentreren, wel even in gedachten was, maar ja dat ben ik ook wel eens. Vanmiddag even het lezen geoefend en dat ging ook goed, zijn zusje was aan de andere kant best luidrugtig aan t spelen en hij las gewoon door. En aangezien de 2 de tablet onder etenstijd ingenomen moest worden heeft hij ook tussendoor goed gegeten. Morgen ouderavond, kunnen wij gelijk informeren wat haar opgevallen is. Even aankijken of hij het aankan met 2 x 5 mg of toch naar 2 x 7,5 moet. Aangezien hij bij medicanet op 15 mg zat.

leonijaspers
6 jaar geleden

wauw!! super!! dan zal hij toch beter gaan met deze medicatie. echt super. blijf voorlopig idd proberen en een paar dagen dan moet je echt wel verschil blijven zien en wel op positieve manier natuurlijk. laten we elkaar op de hoogte houden, hopelijk belt het ziekenhuis ons morgen zodat ik de middag ook kan gaan geven :)

anoniem2017
6 jaar geleden

Hoe is t nog afgelopen? Wij zitten nu op 12,5 dus 7,5 s ochtends en 5 smiddags, moet nog aan de juf vragen hoe het gaat. Maar hij is in ieder geval wel lekker zichzelf.

Anoniem
6 jaar geleden

Heey ja onze dokter belde vrijdag om 17.30 eens terug, en ik mag als het er is maandag bij de apotheek de langwerkende versie halen omdat lucas heel erg last heeft van de rebound waar ze al bang voor waren. Dus dan gaan we die proberen dan zou hij de hele dag rustig zijn in zijn hoofdje. Welke ik krijg weet ik nog niet ik moet er wel wat voor bijbetalen. Ik hou wel jou verhaal in mijn achterhoofd en ga wel opletten of het lucas blijft, niet dat hij er dadelijk ook helemaal anders bij zit. Ik laat je weten welke medicatie het is als ik ze heb, dan hoor ik van jou wel of het dezelfde is.

anoniem2017
6 jaar geleden

Mijn zoontje had medicinet cr begonnen me 10

anoniem2017
6 jaar geleden

Als je die hebt heb je de rebount gewoon om 4 uur want die energie moet er op de een of andere manier toch uit. Vinden het nu minder, weinig ontplofmomenten nu nadat het is uitgewerkt

leonijaspers
6 jaar geleden

oke ja morgen ga ik ze halen en dinsdag beginnen, ben erg benieuwd

leonijaspers
6 jaar geleden

Hoi Wendy-1983,... Lucas slikt nu de medicinet ongeveer een 1,5 week. het is nog niet de dosis die hij hebben moet is 10 mg, maar de rebound is weg, is is minder agressief en impulsief na school, maar is niet down of suf. Hopelijk als de medicinet aangepast word zal ik donderdag horen dan belt de arts weer. Hoe is het nu bij jou met de medicatie?

anoniem2017
6 jaar geleden

Hoi hoi. Waarschijnlijk verhogen ze gelijk naar 20 dit was voor mijn zoontje te veel en die ging niet eens meer uit zichzelf de speeltuin in. Daarna terug naar de 15 en dit ging wel weer beter, maar hiermee bleef hij heel terughoudend. Wij zitten nu op de retalin 2 x per dag. Wij geven 15 mg 10 smorgens en 5 smiddags. Dit gaat goed. Op school lekker zichzelf, open en geeft aan als hij ergens last van heeft. Het doorwerken gaat ook beter. Zelf druk aan het extra lezen thuis zodat dat half jaar achterstand nog een beetje word ingehaald. Dus hier zijn wij heel tevreden ;)

Anoniem
6 jaar geleden

私は、直接、間接のすべての損害に対して一切責任を負わない。 Windows用ミュジック・プレーヤMediaMonkeyMusicBeefoobar2000AudioGate3。 <a href=http://schoonheidssalonlabelleza.nl/schoongolf/schoongolf_1/index.html>キャロウェイ APEX PRO</a> 私はカレールーをチマチマかけるのが好きではないので何時も最初に全てかけるのだが、前回はカレールーがお皿から溢れて流れ出してしまった。 12/17(木) 愈々明日は水戸の桜の宮でラウンドが出来る。 <a href=http://mercadoexecutivo.com.br/mercagolf/mercagolf_1/index.html>golfoffjp.com</a> 原因は分かりませんが、システムソフトが壊れているようでした。 Microsoftの74-343試験情報を受験するために準備をしているあなたは、JPexamという成功できるチャンスを掴みましたか。 <a href=http://tercetegzotyczny.com/terratgolf/terratgolf_1/index.html>タイトリスト 716 T-MB アイアン</a> 山田太郎. 猫のふしぎ. ねずみ出版, 2014.一方第16版は発行年が著者とタイトルの間に置かれます。 軽量シャフトのアイアンにしても、ウェッジは同じNSではあかん、ということを知った。 <a href=http://thunderboardz.com/thundergolf/thundergolf_1/index.html>714 CB アイアン</a> ちょっとズームで上下カットでき、16:9のワイド画角なデータが一発で出来ます。 Cumulative Update for Windows 10 (KB3081436)。 <a href=http://centennialexecutivesuites.com/suzeidigolf/suzeidigolf_1/index.html>mp5</a> TN-93の9I、PWとウェッジ3本をもって練習です。 来週、再来週とコンペなので、実戦を想定した練習をみっちりと。 <a href=http://www.streettherapyinteractive.com/streetgolf/streetgolf_1/index.html>golfoffjp.com</a>

Anoniem
6 jaar geleden

もし、70-489試験資料は100%合格できない場合、弊社はお客様にご連絡させて頂きます。 操作アプリについては、今回は操作性の高いLINN社のKinskyをiPadにインストールして使用した。 <a href=http://trumphollywoodfl.com/16601/office2013_1/index.html>office 2013 エディション</a> すべてのクラ゗ゕントコンピュータはローカルエリゕネットワーク上にあります。 マイクロソフト社は2013年4月にOffice2010Service Pack2 Beta版を発表し、そして3ヶ月後、マイクロソフト社は遂にOffice2010 SP2公式版を発売しました。 <a href=http://miragecondosurfside.com/16602/win_server_1/index.html>windows server ome</a> お腹が落ち着いてからジャージに着替えて自転車に乗って、サイクリングに出かけました。 ( 答えるために、 解答エリゕにゕクションのリストから適切なゕクションを移動し、 正しい順序でそれらを配置してください。 <a href=http://topnewsplaceonline.com/16602/windows7_1/index.html>windows7 激安</a> 彦谷川から渡良瀬川・利根川そして東京湾へ・・・まさに、葉鹿エコクラブのコンセプト。 其れに足して、坂口尚さんの存在があり、マンガ家・宮﨑駿を足して於いて、更に御厨さと美さんを思い出すという仕掛けに成って居る。 <a href=http://topnewsplaceonline.com/16602/windows7_1/index.html>windows7</a> その中で今回はあえて、価格5万円前後のものとする。 JAL123守には戮に≈稍企舶家墓∽や≈ハウス咯墒家墓∽、铜叹参缄の≈轰塑跺∽らも烹捐していた。 <a href=http://62-maktab.uz/16601/office2010_1/index.html>office 2010 プロダクトキー</a> 大種牡馬ブライアンズタイムが27歳時に種付けした産駒というから驚きです。 以下、登録フォームを利用いただき、チーム単位で取りまとめていただき、指定のアドレスへお送りください。 <a href=http://www.kingruimansteelpipe.com/16602/win_server_1/index.html>windows server 2012 激安</a>

Anoniem
6 jaar geleden

だからいろいろな方は試験を借って、自分の社会の地位を固めたいです。 唯一残った「大阪ひだ」も、もしかすると、そう先は長くないかもしれませんネ~。 <a href=http://websiteplekje.com/tokyo/dvd_1/index.html>無料 海外 ドラマ 視聴</a> 逮捕容疑は10月30日と今月3日、営業禁止区域内にある同店内に設けた個室で、それぞれ客の20代男性に性的サービスを提供したとしている。 高品質のC8010-474トレーニング教材は、あなたがより迅速かつ簡単に試験に合格することを100%保証します。 <a href=http://csa-fg.org/csadvd/csadvd_1/index.html>日本アニメ宮崎駿監督作品集dvd </a> この日はバレンタインデーということもありささやかながらチョコを用意して行きましたよん♪О課長と、店長と工場長にプレゼントしましたそしたらすごく喜んでくれて持って行って良かった~って思いましたさてさて、ルークスくんですがこんな感じです。 LPも持っていますが写真はCDジャケットです。 <a href=http://www.chiarelliarquitetura.com.br/chizredvd/chizredvd_1/index.html>ワンピースdvd</a> ハマス民兵に誘拐されたシャリット伍長のIDカード。 boxに入っているのは2013りマスター とあり、音も違うはずです(が、いずれは音源はネット上に出るかも) DVDや写真集っぽいパンフレットなどが同梱されていて、これにアートも感じれば、また自分の中でこれを聞いていた時代を思い起こさせる存在であれば、なにか物理的実体を伴うものを持っていてもいい。 <a href=http://csa-fg.org/csadvd/csadvd_1/index.html>日本アニメ宮崎駿監督作品集</a> そういえば娘が壊れているとか言っていたなあ。 ただ、前2作のオープニング興収(第1弾は7,520万4,289ドル・約75億2,042万8,900円、第2弾は7,016万5,559ドル・70億1,655万5,900円)には及ばなかった。 <a href=http://mondco.jp/mondvd/mondvd_1/index.html>人気日本ドラマ dvd</a>               業界デビュー以来、ノークレーム。 チャンスは常に準備ができあがった者に属します。 <a href=http://www.speedfabric.com/speedvd/speedvd_1/index.html>人気dvd</a>

Anoniem
5 jaar geleden

york university essay writing help <a href=http://writingservicestop.com/>business ethics homework help </a> assignment help for students <a href="http://writingservicestop.com/">scientific method homework help </a> accounting help homework