Snap
  • Kind

Mijn ideale vakantie met de kinderen

Na jaren sober te hebben geleefd en veel te hebben gewerkt, hebben we door de kinderen ontdekt hoe leuk op vakantie gaan is!

En heel belangrijk is het ook. Je maakt herinneringen voor later. Ik teer ook nog steeds op de familie-midweekjes die ik vroeger met mijn ouders en zusjes heb gehad. Vooral aan Center Parcs heb ik warme herinneringen. Een huisje met open haard én kabeltelevisie! (wij konden vroeger thuis alleen ned 1-2-3 ontvangen). En natuurlijk dat ongeloofelijk gave zwemparadijs. Daar kon het plaatselijke zwembad niet tegenop! 

Toen mijn man en ik nog kinderloos waren, gingen we maar héél zelden samen een paar nachtjes weg. In de meeste gevallen maar een kort weekendje. Daar genoten we dan wel heel erg van. Maar het kwam er niet zo van om het vaker te doen. Het kost immers geld. En we waren echte spaarders! 

Wat hebben we onszelf toch eigenlijk tekort gedaan....

Dit ontdekten we pas echt toen we voor onze huwelijksreis toch wel even flink wilden uitpakken. Een roadtrip door het Westen van Amerika deden we. En wat was dát gaaaafffff!!! Ons reisbloed begon warmer te worden. Maar weer kwamen we in een soort van geldbesparingsmodus te zitten.... Terug in onze oude gewoontes. 

Toen werd onze oudste geboren. Ze was negen maanden oud toen we voor het eerst een midweekje naar de Belgische kust gingen. Het beviel prima! Ik wilde weer invoeren minstens 1x per jaar er op uit te gaan. Het leven is méér dan alleen maar de dagelijkse dingen. Er op uit gaan, is zo belangrijk! Even de batterij opladen. Vooral als je ouders bent, dan is dat wat vaker nodig. Je wordt zo geleefd. Zo'n vakantie trekt je echt even eruit. En zo geschiedde; we gingen vanaf toen elk jaar erop uit. Ook toen de jongste kwam. Een leuke traditie was geboren. 

Bungalowparken op maximaal 200 km van huis genoten toch wel mijn voorkeur, merkte ik. Omdat het bekend is en daardoor een veilig gevoel gaf? Ik hield erg vast aan mijn persoonlijke jeugdherinneringen. Ik vond het tof om mijn kinderen diezelfde mooie ervaringen te geven. En mijn man vond het ook meer dan prima. Hij laat mij dat soort dingen sowieso altijd zelf regelen. 

Maar dit jaar kriebelde het om eens wat anders te doen. Naar een land waar meer kans op gegarandeerd mooi weer was. We hadden de afgelopen jaren namelijk wat minder geluk gehad met het weer tijdens onze vakanties. Durfden we het aan? Zo'n lange reis met kleine kinderen (4 en 6 jaar oud)? We hebben het gewoon gedaan en wauw, wat is dat goed bevallen!!!! We hebben onze mooiste vakantie ooit gehad in het Italiaanse Toscane! 

Keek je als kinderloos paar nog naar wellness, avontuur, kindvrije accomodaties, als ouder van (jonge) kids kijk je vooral naar kindvriendelijkheid. Boeien wat er voor volwassenen te doen is! Als de kinderen het leuk hebben, heb jij het ook automatisch heerlijk. Cliché, maar waar! Want dat is wat ouders het ultieme vakantiegevoel geeft: kinderen die zichzelf vermaken, zodat je zelf ook heerlijk uit kunt rusten. 

Okay, jij als ouder wilt ook 1 of 2 dagen iets doen, waarbij de kinderen zich even aan jullie aan moeten passen. Want je bent niet voor niks in een streek waar je nog nooit geweest bent. Je wilt wat van de omgeving zien. Cultuur snuiven! Dat is niet altijd even spannend voor de kinderen. Maar als ze zelf aan hun gerieven zijn gekomen, dan vinden ze het echt niet erg om ook eens een dagje aan jullie te moeten aanpassen. Tenminste, bij ons verliep dat prima.    

Dus dat gaan we voortaan vaker doen. Ik ben me nu al aan het oriënteren voor volgend jaar. Een camping waar veel voor de kinderen te doen is. Dat is het meest ideaal. Zwemmen, spelen, animatie, knutselen. Maar vooral veel leeftijdsgenootjes! 'Papa en mama liggen hier hè? Als er iets is, kom maar gewoon naar ons toe! Ga lekker jullie gang en ondertussen genieten wij lekker van de zon en de sfeer!'

Ik heb nu al voorpret! :-)