Snap

mijn dochter wil niet warm eten.

Chanteren met toetje mag niet. Maar een toetje geven ondaks dat ze niet eet vind ik ook niet juist.

wat doe je als je kind alleen ontbijt, boterhammen in de middag, fruit als tussendoortje eet maar geen warm eten wil eten. CB zegt alles blijven aanbieden ook toetje ze gaat vanzelf eten het is nu al weken dat ze niet warm wil eten wat denken jullie?

9 jaar geleden

wij hebben deze fase ook gehad, wat bij ons ook hielp was samen boodschappen doen en je kindje groente laten kiezen en dan helpen met eten maken (in de stoel erbij zetten of op het aanrecht)

9 jaar geleden

Mijn jongste dochter kan ook heel dwars zijn met warm eten, als er maar een stukje teveel of scheef ligt dan eet ze niets! Wij hebben wel de regel dat ze aan tafel blijft tot dat ik klaar ben met mijn eten. Daarna krijgt ze wel een toetje. dit vooral omdat ze ander de volgende ochtend om half zes wakker is van de honger... Ik denk dat je pas vanaf een 2,5 a 3 kunt gaan chanteren met een toetje, dan snappen ze pas écht wat oorzaak en gevolg is! Voor die tijd zal het weinig effect hebben... Ik geef altijd terwijl ik aan het koken ben een bordje met fruit en rauwkost(kun je natuurlijk ook best groente bij doen). dan is de honger vaak een groot genoeg om wat groente te eten... Als jij je zorgen maakt om de hoeveelheid voedsel die je kindje binnenkrijgt, las je toch een extra eetmoment in? Niemand die zegt dat het verboden is om 3 keer per dag brood te geven. Of een extra broodje, Of tussen de middag een eitje op brood, of wat je zelf ook handig en nodig vindt!!!

9 jaar geleden

Wij zitten al jaren in die fase met kleutermans.. maar ik was precies zo als kind en mijn moeder daarvoor weer. Ik maak me er niet zo druk om, wij zijn ook groot geworden.

9 jaar geleden

Mijn dochter van ruim 20 maanden eet heel weinig 's avonds. Bij opa en oma eet ze zo een bord leeg, maar hier vertikt ze het gewoon. Wij geven haar vaak groente door haar verse sinaasappelsap heen. Worteltjes of broccoli. Ook heb je flesjes sap met groente, en van zonnatura pakjes drinken en van die zakjes knijpfruit met groente erin. Zo krijgt ze tenminste iets van groente binnen (al is het maar voor je eigen idee).