Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

mijn dochter eet bijna niks!

Mijn dochter at vroeger alles, en nu (bijna vier).... is ze zo kieskeurig als wat. Groenten eet ze bijna niet, fruit beperkt zich ook tot een appel en een banaan. Ook geen snoepert, zo nu en dan een koekje gaat er dan nog wel in. Wij hebben er samen voor gekozen om geen strijd aan tafel te hebben. Eten wat de pot schaft, wil je niet eten dan maar niet. Toetje mag ze wel maar wil ze ook vaak niet. Is dit nu de leeftijd om toch maar wel strakke lijntjes aan te houden? Of zullen we het zo houden en maar zien waar het schip strand? Ze ziet er voor ons goed uit hoor? Gewoon een gezonde meid, normaal van postuur, knappe dame. Ze is ook geen drinker, op zich heb ik er ook niet zo heel veel moeite mee hoor maar het zou straks toch wel fijn zijn als ze wat makkelijk mee eet. Brood daarentegen eet ze wel veel. ze is dan weer geen ochtendmens dus ontbijt is lastig maar als lunch eet ze zo drie a vier boterhammen.... wel alleen met pindakaas of vlokken, vooral niet hartig beleg..

op zich zou ik zo graag willen dat ze daar wat makkelijk in werd, ook als voorbeeld voor haar jongere broertje natuurlijk die nog wel alles eet maar momenteel erg aan het kopieren is. Schuift zij haar bord weg dan doet hij het ook met de grootste lol. Anderszijds vind ik weer niet dat een oudste kind voorbeeld moet zijn voor jongere broertjes en zusjes. 

wat zouden jullie doen? zou het vanzelf overwaaien? 

10 jaar geleden

Ik heb op tv ooit ergens gezien over kinderen die niet willen eten. Wat vaak werkt is samen met je kindje boodschappen doen. Laat je kindje helpen. Vraag hem/haar welke groente hij/zij wil eten en laat t m zelf pakken. Enzo ga je samen alles uitkiezen. En zo ook mogen ze een dag ongezond eten wat ze echt heel lekker vinden uitkiezen. Dan kom je bij het eten koken. Laat je kindje helpen met koken. Ook hele jonge kindjes kunnen al iets simpels als de groente of aardappelen wassen. Betrek je kindje dus bij het hele proces vanaf de winkel tot het op je bord ligt. Ze zijn dan zo trots dat ze zelf alles gekozen en gemaakt hebben dat ze dus beter eten. En mij is in mn oren geknoopt dat toetjes geen beloning zijn. Hetzelfde als dat snoep geen beloning is. Je hoeft ook niet elke dag een toetje te geven. Je kunt je kindje beter belonen met woorden,knuffels en kusjes of aai over de bol als ze goed hebben gegeten daar hebben ze veel meer aan.

10 jaar geleden

Mijn zoon is ondertussen 9 jaar en eet zoals jouw dochter bijna niks. Ik heb niet gekozen voor de strijd, ik heb wel andere dingen geprobeerd (praten, kleine hapjes, educatief materiaal zoals de dvds van vitaminix) ... maar zoals je kunt vermoeden zonder resultaat. Ik wou dat ik je kon vertellen wat werkt en wat niet, soms denk ik dat voor mijn kleine jongen een eetkliniek de enige oplossing zal zijn ... en soms denk ik dat ik het wat tijd moet geven, ooit zal hijzelf de klik maken ...

10 jaar geleden

Ik heb een blog geschreven Help mijn kind eet geen fruit, hierin staan een aantal tips. Misschien heb je hier ook wat aan met avondeten. http://www.mamaplaats.nl/help-mijn-kind-eet-geen-fruit/ Succes het blijft lastig als je kind weigert te eten.

10 jaar geleden

Lastig hoor! Wij doen zelf ook idd geen strijd aan tafel, ben je klaar met eten, dan ben je klaar. Wij doen dan wel dat geen eten ook geen toetje betekent (onder het motto: als je vol zit, past er ook geen toetje bij). Het zou inderdaad best eens een fase kunnen zijn. Dat hebben die van mij ook regelmatig gehad. Je zou aan je oudste kunnen vragen om niet te zeggen dat ze niet meer wil eten. Dan stopt ze gewoon met eten zonder het te zeggen of haar bord weg te schuiven, misschien dat je jongste het dan niet zo in de gaten heeft?