Snap
  • Kind
  • praten
  • kletsen
  • mama_sjors&lieke
  • Tuttebel
  • wijsneus

Mijn 2 jarige

En haar kletspraatjes

Ik heb nu 2 blogs geschreven en alle twee gingen ze over mijn zoontje Sjors. Maar ik heb nog een aappie, mijn dochter Lieke, mijn nickname was natuurlijk 'a dead give away', maar goed. In deze blog zal ik het eens over haar hebben. 

Lieke is 2 jaar en scheelt 21 maanden met Sjors of voor de mensen die het vreselijk vinden om in maanden te praten 1 jaar en 9 maanden. 

Ze gaat nu steeds meer verstaanbaar kletsen en immiteert daarbij ook geregelt mij, m'n man en Sjors. Wat super grappig  is, maar niet altijd even netjes en probeer dan maar eens serieus te blijven bij het corrigeren...😅

Zo ben ik er achter gekomen dat ik best vaak het woord 'wegwezen' gebruik en daar maakt zij nu dankbaar gebruik van. Als ik in de weg sta roep ze 'wegweezje' en duwt me een beetje aan de kant, oeps... 

Maar ze kent ook heel goed het woord 'sorry'. Als ze iets ondeugends heeft gedaan waarvan ze weet dat het niet mag of denkt dat het niet mag, zegt ze soms gauw: 'sojie mama' of 'sojie papa'. En dan kijkt ze er ook zo schattig bij... klein boefje.

En laatst stond ik fruit te schillen hoor ik ineens naast me: 'Duurt tse lahang'. Ik was zo verbaast van deze opmerking dat ik in de lach schoot. Heeft ze vast van d'r broer gehoort, wijsneus. 

Maar ze pikt ook dingen op van haar grote broer die ik wat minder vind zo is de standaard reactie van mijn kleuter én peuter nu 'jaha' of 'neehee'. Gelukkig is ze nog wel zo slim, dat als ik zeg: 'Dat vind ik niet zo netjes zeg maar gewoon ja mama of nee mama.' Dit braaf te herhalen. Kleine tuttebel. 

Liefs,

Mama_Sjors&Lieke

Snap