Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Middagdutje of laten vallen?

onze zoon zit nu in zo'n opstandige fase waar hij niet graag een middagdutje doet...

Het probleem is hier, dat als meneer NIET zijn middagdutje gedaan heeft, hij de rest van de dag vanaf ongeveer 4 a 5 uur echt niet meer te genieten is... we moeten hem dan echt wakker en bezig houden omdat hij dan wel moe wordt, en tegen 6, half 7 ten laatst is ie dan helemaal uitgepeigerd en valt ie OF midden in een bezigheid in slaap, OF hij is dan vervolgens zo oververmoeid dat we hem alleen maar met huilen gillen en tieren in slaap krijgen... geen van beide dus prettig... Iemand tips?

10 jaar geleden

bedankt iedereen voor de tips :) we doen al een rustig momentje invoeren, maar helaas is meneer echt een druktemaker... ik merk de dagen dat ie in de ochtend naar de crèche gaat, de middagslaapjes makkelijker gaan dan de dagen dat ik hem zelf thuis bezig hou (of weg ga met hem dan)... Ik ga proberen wat Sette zegt, op bed voor een half uur, slapen mag hij zelf kiezen maar dat ie even rustig is... wie weet valt ie dan in slaap haha

10 jaar geleden

Wij zeiden altijd even op op bed moet. Of je slaapt moet je zelf weten als je maar rustig bent. Na een half uurtje gingen we kijken, soms sliep hij, soms niet en dan mocht hij eruit. Na een paar weken was dat dwarse over en sliep hij zonder mopperen een paar uur :-)

10 jaar geleden

Het belangrijkste is dat de kleine even tot rust komt. Bij ons deden ze allebei nog lang een middagdutje ( tot bijna 4 en ruim 3 ) maar echt pushen werkt vast averechts. Misschien samen rustig op de bank een boekje lezen/ filmpje kijken etc?

10 jaar geleden

Wat ik vaak deed is om uur of 1 een rust moment maken van ongeveer half uur door op de bank boekjes lezen of iets rustig op tv kijken. Zodat ze tot 7 uur wel vol houden. En om halff 4 wat zoutjes geven krijgen ze iets opkikker van na 2 a3 weken redden ze wel tot 7 uur.