Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Met de kids naar de TT in Assen

Afgelopen weekend was het TT Weekend in assen en zaterdag zijn we naar de trainingen geweest.

De TT (Tourist Trophy) Assen is een jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe bij Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Vanaf 2016 wordt de TT Assen gehouden op de laatste zondag in juni, voorheen werd deze traditioneel op de laatste zaterdag van juni werd verreden. Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 en MotoGP. Vroeger maakten 50 cc/80 cc, 125 cc, 250 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse wel verreden op de wedstrijddag, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag is er in Assen de zogenoemde SPEEDWEEK, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en het sinds 2016 vier dagen durende TT Festival, met onder meer de beroemde TT Nacht te bezoeken.

(bron: Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/TT_Assen )Dit is het eerste jaar dat de dagen van de motortrainingen en de race anders zijn. Voorheen werd er altijd op zaterdag geracet en dit jaar voor het eerst op zondag. Dat houd dus in dat de training ook een dag opgeschoven werd.

Zelf ben ik een aardige motorfanaat en ga sinds wat jaren geleden jaarlijks kijken naar de Training van de Motors op het TT circuit in Assen. Doordat het dit jaar voor het eerst op zaterdag werd gehouden zouden mijn meiden mee kunnen (als ze dat zouden willen uiteraard) Nou dat hoefde ik maar 1 keertje te vragen en de oudste vroeg gelijk of ze dan “Valentino Rossi” in het echt zou zien!

Zaterdag ochtend waren we om 8 uur al onderweg richting Assen en om kwart voor 9 stonden we goed en wel op het Circuit, na eerst wat drinken zochten we een plekje op om te gaan zitten op de tribune en wederom, zoals elk jaar gaan we op hetzelfde plekje zitten hihihi

Het was even afwachten hoe de meiden het zouden gaan vinden. De oudste zou het wel mooi vinden,want die kijkt geregeld met mij een hele race van de MotoGP. De jongste daarin tegen kan soms al niet tegen hard geluid dus dat zou nog spannend worden, misschien zou ze wel gelijk weg willen.

Maar wauw wat vonden de meiden het leuk! Vooral toen onze favoriet “valentino rossi” op de baan kwam was Amy aan het genieten en herkende ze hem soms als hij langs kwam rijden (enne dat is al een kunst voor een volwassene) Ashley die vond het wat te lang duren en daar geef ik haar geen ongelijk in, want je zit al gauw 2 uur naar motors te kijken. Maar ze hebben genoten! We zouden maar de halve dag blijven dus rond het middaguur weer richting huis gaan.

Tussen de training door ben ik met de meiden even wat fan artikelen gaan shoppen en hebben ze zelf wat uitgezocht. Ashley zocht een petje en T-shirt uit wat ook nog bij elkaar past en Amy zocht een T-shirt uit wat bij haar pet paste en ze wilde graag nog een armband. Daarna hebben we nog even genoten van de motors en na zo’n 2 uur kijken zijn we wat gaan rondlopen, wat eten en drinken om vervolgens huiswaarts te keren. Toen we het circuit afliepen mochten ze nog op een replica motor zitten van “Valentino Rossi” hun dag kon niet meer stuk!

 

Hier rijd net onze favoriet Valentino Rossi langs en laat Amy haar armbandje aan hem zien! Dat smelt deze mama als ik haar zo zie genieten!

Deze outfit had Ashley uitgezocht!

Alleen ben ik er wel over uit, dat we de volgende keer zelf wat te eten, drinken en wat lekkers meenemen. Want het eten in drinken is qua prijs echt niet normaal. Gelukkig hadden de kinderen gratis entree en hopelijk blijven ze dit houden! Ze vroegen gelijk of ze volgend weer mochten.

 

7 jaar geleden

Hihi niet iedereen kan fan van dezelfde zijn. Maar leuk te horen dat meerdere mensen en kinderen MotoGP leuk vinden!

7 jaar geleden

Dat is super dat ze op den duur mee kunnen op de motor! De meiden willen ook graag met me mee, maar daar wachten we nog wel een poosje mee hihi...

7 jaar geleden

Wij willen volgend jaar ook gaan! Onze kids zijn ook fan van MotoGP (Moto2 en Moto3). Echter zijn wij fan van Marc Marquez ;-)

7 jaar geleden

Leuk zeg! Ik blijf juist thuis nu ik kinderen heb. Ik verheug me op de dag dat de dames groot genoeg zijn om mee achterop daar naar toe te gaan!! Ze zijn nèt gewend aan het uitlaatgeluid van onze eigen motors..... :-)