Blog header image

Meneertje zijn geweldige vocabulair

David is nu 2 jaar en hij doet geweldige pogingen tot woorden na zeggen en eigen zinnetjes maken. Sommige creaties zijn zo schattig!

Meneertje zijn dag begint altijd bij ons in het grote bed. Hij slaapt al wel in zijn eigen kamer in zijn eigen bedje maar snacht's komt hij altijd naar onze kamer gelopen. Soms met een luiden 'HEE!' om 3 uur snacht's. Ik vind het schattig. Sochtend hebben wij altijd hetzelfde gesprek:

Ik: 'Hee, David! Heb je lekker geslapen?' David: 'Papa?' Ik: 'Ja, papa heeft lekker geslapen.' David: 'Hikool?' (Nicole, zijn baby zusje). Ik: 'Nicole heeft ook lekker geslapen.' David: 'Mama?'. Ik geef steeds hetzelfde andwoord, iedereen heeft lekker geslapen maar meneer noemt iedereen op, elke ochtend, haha! David: 'Oma? Opa? Omi? Anne? (zijn tante). 

Dan zitten we op de bank, de maan is nog zichtbaar. Dan klinkt het luid keels: 'Maaaaaa!'. Het is net kerst geweest en meneer heeft kennis gemaakt met de kerstman en snapt dat hij daarvan cadeautjes krijgt.

David: 'Maaaaaa!' Ik: 'Ja, de maan! Mooi he?'. David: 'Mie man?! Ik: 'De kerstman is al naar huis, naar de Noord pool. David: 'Oma?' Ik lachde me dood toen hij voor het eerst vroeg of de kerstman bij oma woonde. Mijn moeder's vriend heeft een kerstman baard, hahaha! 

Dan krijgt meneer zijn ochtend fles Yoekie- Yoki Drink: Melk met een beetje limonade siroop. 

Overdag kijkt hij vaak filmpjes op de telefoon op tab. Ik heb al eerder wat laten vallen in mijn eerdere blogs, dat meneer hier vloeiend engels van leerd:

 • Kiekoe - Circel
 • Qwer - Square
 • Hard - Hard
 • Oval - Oval

Op het moment is hij bezig met vormen, zo cute. Hiervoor kon hij ook al kleuren!

 • Waa - Red
 • Gween - Green
 • Bloe - Blue
 • Owie - Orange
 • Puupul - Purple
 • Pie - Pink 
 • Bla - Black
 • Wie - White
 • Loeloe - Yellow

Ook is hij op het moment bezig met cijfers en letters. Ik verbaas me echt van de dingen die hij al herkent. Hij heeft een puzzel met cijfers en dan komt ie aan lopen, gaat hij me even vertellen dat dit puzzel stukje Wiewoo! (Zero) heet. Deze Aat (Eight) en deze Nijn (Nine). Soms telt hij op zijn vingertjes, tegen zichzelf: Wan, Too, Twie, Oo.. Nijn! Haha! Dan de letters.. Als hij een alfabet filmpje kijkt dan leest hij de letters voor voordat ze het filmpje hebben gezegt.. 70% daarvan zegt hij goed, in het engels.. We hebben ook letter blokken met dan op de achter kant een plaatje. Hij voert heel geconcentreerd een gesprek tegen mij: 

Ai hu appel! (A van appel) Bee hu bal! (B van bal) Cie hu at, miauw! (C van cat) D hu doo, waa waa! (D van dog) 

Nu nog nederlands leren.. :)

Hier voor jullie nog een paar van mijn favoriete woorden van hem:

 • Goegie Goegie! - Koekje
 • Mie man - Kerstman
 • Owe Wiewie - Oome Tommy
 • Diekie - Deken
 • Ah Quee - Bliksem McQueen
 • Owie Doewie? - How are you doing?
 • Piepaa - Zebra
 • Hikool - Nicole

Wauw! Cool! Mooi! Ooh Niee!

Heeft jou kindje ook gekke woordjes die je MOET delen!!? :D 

7 jaar geleden

Ja ik vind het super leuk om op te schrijven! Ik heb hier vorige jaar volgens mij een blog gelezen waarin een mama een baby woordenboek maakte! Dat vond ik zo'n mega idee! Dus dat doe ik nu ook. Dit was een lijstje van de leukste woorden :)

7 jaar geleden

Die van mij is intussen 3.5 en praat dus al een flinke periode. Hier kreeg ze der testje op school toen ze net 3 was. Ze kreeg toen een plaatje van een kasteel te zien en de juffrouw vroeg wat is dat. Komt madame aanzetten: Dat is een koninkrijk, dat zie je zelf toch wel...

7 jaar geleden

Heerlijk dit soort dingen! Ook leuk dat je het opschrijft :) Die van ons praat nog niet echt en het is voor ons ook nog maar gokken of hij al iets bedoed met zijn woordjes, maar met 43 maanden zei hij steeds Abu... Geen idee wat hij bedoelde, maar wel heel schattig! Papa en mama kan hij wel al. Hij zegt ook wel van alles, maar ik weet nog echt niet wat ik ervan kan maken. Ik houd wel vanaf zijn geboorte al bij wat voor klanken hij allmeaal doet maar sommige klanken kan ik niet eens opschrijven :) Daar hebben we dan gelukkig wel weer een filmpje van:)

7 jaar geleden

Aha, vandaar. Ik heb geen tablet alleen tv dus kan er niet zelf gekozen worden. Maar wel grappig.