• Kind
  • Mama
  • Voeding
  • mama
  • zoon
  • melk

Melk drinken!

Owen is een jongetje die vanaf de geboorte al goed gedronken heeft. Vanaf het moment dat hij ook wat anders mocht dan melk heeft hij dan ook al snel ook water leren drinken en uiteraard ranja. Eigenlijk maakt het hem niet uit wat hij te drinken krijgt, hij lust alles wel.. Voor een hele tijd terug hebben we hem nog laten testen of hij misschien suiker had, maar dat is allemaal goed. Hij is waarschijnlijk net als zijn vader en heeft altijd dorst! Owen lust dan ook graag koeienmelk en drinkt dat ook bijna drie keer per dag. Ik ben zelf wel erg gevoelig voor “goede” producten en af en toe hebben we de nog de peutergroeimelk van Nutrilon op het menu staan.

Owen heeft deze gebombardeerd tot berenmelk omdat er een beer op het pak staat en vind deze nog lekkerder dan de koeienmelk. Tot zover alles ok en geen problemen met melk drinken. Ware het niet dat mama zelf geen melk lust en eigenlijk helemaal niet van de zuivel is..  Mijn moeder is ook niet van de melk, zuivel en boter op het brood en automatisch wordt je dan zelf ook zo…  Tot voor kort heeft Owen er niet naar gevraagd waarom ik sinaasappelsap drink bij het broodje en hij melk. Zodra we aan tafel zitten en de beker is ingeschonken pakt hij het met twee handen aan en klokt de beker in een keer leeg. Standaard komt er dan achteraan “nog een beetje?”

Tot gisteren; mama, waarom heb jij geen melk? Uhhhh… wil je nog een broodje Owen?  Mama, jij moet ook melk drinken! Uhhh.. ja is goed Owen en ik probeer hem nog wat af te leiden, maar helaas ik ben bang dat ik er niet meer onderuit kom. Ik doe alsof ik melk in mijn beker schenk en “drink” het heel snel leeg..  Mmmm., lekker hoor… Owen ziet dat ik de beker “opdrink” en schenkt er vervolgens gelukkig geen aandacht meer aan.. Pfffjjuw, deze keer heb ik het nog overleefd, maar denk toch dat ik binnenkort ook melk moet gaan drinken, jakkes!!!

10 jaar geleden

Ieuw, hier hetzelfde `probleem` .. Ik kwam er na 3 jaar ook niet meer onderuit helaas. Papa eet met de kinderen vlaflip dat is niet voor mama`s maar melk drinken wij allemaal niet helaas. Op school is melk verplicht, daar is het geen probleem. Wij geven onze dochter yogi of chocomel en drinken dat zelf ook en compenseren dit met yoghurt. De andere dochter is te verleiden met karnemelk met roosvice. Ook prima wat ons betreft. Ik kan de lucht van warme melk zelf echt niet verdragen en kan me voorstellen dat onze kleine het wel lekker vindt na het proeven van lekkere alternatieven... Als ze zuivel binnen krijgen is dat genoeg vinden wij, waar dat dan ook in zit. (pannenkoeken, kaas, lassagne, saroma etc...)

12 jaar geleden

Hoi, Sinds een aantal maanden drinkt mijn dochtertje (10 maanden) ook koemelk. Gewone halfvolle melk. In mijn ogen kan dat niet veel kwaad vergeleken bij de nutrilon etc. Maar via mijn schoonzus (doet de voedingscursus) heb ik wat theorie gekregen over koemelk. Koemelk is niet voor de mens bedoelt, maar voor het kalf. Borstvoeding (als het lukt)voor de mens. Interressante info. Je kunt met de theorie doen wat je wilt natuurlijk. Maar ik geloof er nu wel in. Om even niet uitgebreid alles te hoeven verwoorden, verwijs ik naar internet, even googlen en je hebt de theorie hierover. Koemelk is veelal door de commercie gesti Nu geef ik mijn dochter geitenmelk voor de extra calcium etc. Zelf drink ik het ook. Smaakt bijna hetzelfde als koemelk en is gewoon lekker. Wordt in iedergeval veel beter verteerd door het lichaam en bevat hele gezonde stoffen. Wilde dit even delen, misschien hebben jullie hier wat aan. Gr Linda

12 jaar geleden

Geen zuivel? Ijs, milshakes en kwarktaart das toch ook zuivel. ;-)