Blog header image

Meezwem Zwemles, eindelijk!

Afgelopen woensdag was het dan zover: de meezwem zwemles. Een van de ouders mogen de laatste les voor de kerstvakantie mee doen met de zweml

MEEZWEM ZWEMLES

Afgelopen woensdag was het dan zover: de meezwem zwemles. Een van de ouders mogen de laatste les voor de kerstvakantie mee doen met de zwemles van de kinderen. Echt een super leuk initiatief waar helaas weinig gebruik van wordt gemaakt. Van alle groepjes op het tijdstip waarop mijn dochter zwemt waren er slechts vier ouders die mee kwamen doen, waarvan ik er dus één was. Ook de zwemjuf(fen) en de coördinator vinden dit erg jammer. Het is juist goed om een idee te krijgen wat je kind allemaal aan het leren is tijdens de zwemles, je leert de juf (of leraar) van je kind beter kennen en je krijgt tips voor als je met je kind gaat zwemmen wat hij of zij moeten en of kan oefenen en hoe je dat kunt doen.

Helaas vinden veel ouders bij de zwemles van mijn dametje zwemmen een “moetje” vinden en ze ervaren het als vervelend. Ja het kost tijd om je kind te leren zwemmen en ja je moet je dan je kind er heen brengen, wachten, kijken naar je kind, het weer omkleden en weer naar huis. Poeh poeh wat een moeite! Ik kan het niet begrijpen. Je doet het toch voor de ontwikkeling van je kind en de veiligheid voor als het bij water in de buurt is?! Ik vind het gewoon belangrijk dat kinderen leren zwemmen. Bij het raam staan veel ouders dan te zuchten en te steunen en te mopperen om wat ze allemaal wel niet hadden kunnen doen in de tijd dat ze op het zwembad zitten… tja sommige mensen…. Wordt er moe van!

anoniem2017
6 jaar geleden

Wij hadden ook meezwemles pas geleden, waren ineens een paar papa,s en een paar kinderen hoefde die dag niet. Snap dat dus ook niet echt. Hierbij baal ik wel, want toen ik meezwemde deed dochterlief alles echt goed. En daarna was het zonder mama weer net niet goed genoeg om over te gaan naar het volgende bad. Terwijl ze al 6 lessen op rij tegen haar zeggen dat ze er bijna is. Pffff zeg dan niks denk ik dan. Dus dat bad vind ik wel lang duren. Zwemles vind ik niet zon ramo, ik klets wel een uurtje met andere moeders. Al zijn er ook die tussendoor snel boodschappen gaan doen.