Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

meedoen is belangrijker dan winnen??????

Meedoen is belangrijker dan winnen, is een uitspraak die ik veel ouders al voor de wedstrijd hoor doen tegen hun kinderen.

"Meedoen is belangrijker dan winnen", is een uitspraak die ik veel ouders al voor de wedstrijd hoor doen tegen hun kinderen.

Naar mijn mening ga je er dan al van uit dat er verloren gaat worden. En dit is dan ook mijn grootste frustratie bij de basketbal wedstrijden van mijn zoon.

Oke als het op sporten aankomt kan ik te fanatiek zijn, Ik heb zelf altijd gevoetbald.En zelfs als ik nu een potje badminton in het park speel doe ik nog als of ik me voor een WK moet kwalificeren.

Ik vind het erg belangrijk om je kinderen te motiveren, in plaats van te zeggen meedoen is belangrijker dan winnen zeg ik liever zet hem op of doe je best,veel plezier. En als ze nou verloren hebben kun je altijd nog die opmerking plaatsen om de kinderen te troosten.

Het gaat om kinderen tussen de 9 en 12 jaar dus geen ukkies meer, en ik vind best dat ze mogen weten dat er van ze verwacht wordt dat ze winnen dat is het doel in ieder geval. Het verbaast me hoe vaak kinderen niet op trainingen komen, omdat ze een feestje hebben en vervolgens wel weer op zaterdag wedstrijd komen spelen. In mijn tijd was het niet trainen niet spelen. Wat ik ook logisch vind bij een teamsport.

Ik vind dat veel ouders zich niet beseffen hoeveel moeite het kost om vrijwilligers te werven die hun kinderen komen trainen en coachen. Zijn de ouders zich er wel bewust van dat een trainer na zijn werk even snel een broodje in de auto eet om weer op tijd voor hun kinderen in de sportzaal te staan?

Het zou zoveel leuker voor iedereen zijn als de ouders wat meer betrokken zouden zijn.Hun kinderen aan zouden komen moedigen in plaats van de kinderen af te zetten en de laatste 10 minuten van een wedstrijd te komen bekijken.

Ik begrijp dat we het allemaal wat drukker hebben gekregen, maar voor sommige dingen moeten we gewoon weer tijd maken.

 

10 jaar geleden

Ik ben het me je eens, ik heb zelf ook altijd veel en hoog gesport en wil mijn kinderen toch wel een bepaalde opvoeding en doorzettingsvermogen meegeven. Mijn kinderen zijn nu nog klein, maar als ze zo'n 8 jaar zijn vindt ik zeker wel dat je best een beetje fanatiek mag zijn, als je maar sportief blijft!Want aanmoedigen is iets anders dan een ander team afkraken. En ik weet van mezelf dat ik erg enthousiast van sport kan worden....en eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg!Zolang het op een gezonde gezellige manier gaat!

10 jaar geleden

Ik snap wat je bedoeld er zit ook een verschil tussen aanmoedigen en tieren als een gek wat helaas veel bij voetbal gebeurt. Ik heb ook het idee dat kinderen vaak een sport moeten doen die ouders leuk vinden inplaats van de kinderen. Ik had mijn zoon liever op voetbal gezien maar hij heeft gekozen voor basketbal. Hij speelt nu competitie en dan word er wat van je verwacht. En als hij gezellig zonder druk wil spelen doet hij dat met zijn vriendjes in de buurt.

10 jaar geleden

Onze oudste 2 zitten beiden op voetbal. elke week proberen wij bij hun te kijken. meedoen is wel belangrijk maar als je wedstrijden doet is het geen spelletje meer. Je doet toch mee om te winnen. Na de wedstrijd krijgen beide kinderen ook te horen wat ze goed deden en wat niet. ik mer aan beide dat ze dat heel fijn vinden

10 jaar geleden

Hmmm lastig. Ik denk dat je wel een punt hebt in de zin van dat mensen wel wat meer respect en waardering kunnen opbrengen voor de vrijwilligers en natuurlijk, zeker met een teamsport, hoor je er bij de trainingen te zijn. En natuurlijk is het fijn als je ouders je aan komen moedigen en komen kijken. Maaar....ik zie ook een hoop ouders die echt te ver gaan en langs de lijn aan het schelden en tieren zijn tot en met. Dat vind ik vele malen slechter hoor, daar geef je ook geen al te best voorbeeld mee denk ik dan. Plus dat het agressie en geweld op kan roepen, als ik sommige mensen zie.... Of ouders die hun kind tot tranen toe pushen te presteren zodat het kind alleen maar aan het trainen is en geen minuut voor zichzelf heeft. Dan denk ik wel echt 'het is maar een spelletje en vrijetijdsbesteding van je kind hoor'. Ik vind dat plezier wel echt voorop moet staan en niet de prestatie.