Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mama's hulpje

Op dagen dat Quin naar de peuterspeelzaal gaat doe ik vaak het huishouden. Dan vlieg ik erdoorheen. Ik krijg vaak commentaar dat ik dit soort dingen moet doen als Quin gewoon thuis is en moet genieten van de vrije tijd die ik dan even heb. Maar er is een reden dat ik dit doe op de momenten dat hij juist weg is.

Schoonmaken Quin is namelijk een mannetje dat overal bij wil helpen. Wat super lief is en wat hij ook vaak mag doen. Maar soms is het een beetje onhandig en kost alles meer tijd. Zo pakt hij ook een doek als ik aan het schoonmaken ben en stopt hem heel netjes in de emmer om hem nat te maken. Het enige wat hij vergeet is dat je deze ook moet uitknijpen, waardoor hij met een super natte druipende doek door de kamer wandelt. Om dit te voorkomen mocht hij van mij wel de doek in de emmer soppen maar dan moest mama hem er weer uithalen en uitwringen zodat hij daarna kon helpen met schoonmaken. Dat ging goed. Maar als meneer dan 1x over de tafel heeft geveegd is zijn doek volgens hem vies en gaat hij weer de emmer in. Het maakt ook niet uit waar ik die emmer neerzet, die doek die gaat erin. Dit heeft het resultaat dat ik zelf niet meer aan de slag kan en alleen maar doekjes aan het uitwringen ben. Soms neem ik het voor lief en gun ik hem deze schoonmaaktijd. Dan wijs ik allerlei dingetjes aan die hij kan gaan schoonmaken en na een halfuurtje gaat hij zelf weer spelen.

Koken Bij het koken mag hij ook graag helpen. Vooral met boontjes punten. Zodra hij ziet dat ik ga beginnen komt hij aangezet met een plank en een kindermes. Hij komt dan naast me zitten om te helpen. Meestal punt ik de boontjes en hij mag ze door de midden doen. Wat tot resultaat heeft dat hij 's avonds nog meer eet dan normaal. Als we iets eten wat hij niet zo lekker vind dan mag hij  helpen met het klaarmaken ervan. En dat doet hij echt met plezier.

Overige klusjes Na het eten hebben we dan de afwas. Ook hierbij wil hij helpen. Maar we hebben een afspraak gemaakt. Ik doe de afwas en dan mag hij op het laatst de pannen doen terwijl ik de rest afdroog. Naast de afwas hebben we natuurlijk nog de was. Het leukste vind hij om alles op kleur te sorteren en vervolgens in de wasmachine te proppen. En na die tijd op te vouwen op zijn manier. Wanneer hij dan gaat slapen doe ik snel zijn stapeltje nog even over. De stofzuiger komt er ook niet onderuit. Wanneer deze uit de kast komt staat Quin gelijk klaar om te helpen. De eerste 10 minuten mag hij dan stofzuigen en dan is het voor hem wel weer genoeg en mag mama haar ronde doen. Sinds kort wil hij ook graag de hond en de katten eten geven. Hij weet precies hoeveel iedereen krijgt. Sinds hij dit doet heeft hij ook meer respect voor de dieren gekregen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan want hij is echt dol op helpen. Dat helpen kost soms wel is wat meer tijd en als ik die tijd heb dan mag hij me gerust helpen. Maar wanneer we een drukke dag hebben doe ik het liever zelf als hij op de peuterspeelzaal is.

10 jaar geleden

Nu maar hopen dat je zoontje over 10 jaar nog zo graag wil helpen. tegen die tijd zal hij (onder jou begeleiding natuurlijk) een waar schoonmaaktalent zijn

11 jaar geleden

Wat een heerlijk ventje zeg. Het is leuk als ze willen helpen maar het zorgd er wel voor dat alles een stuk langzamer gaat. heel begrijpelijk dat jij dan even door het huis sjeest als de kleine vent er is. en tegen alle mensen die zeggen dat je even tijd voor jezelf moet nemen kun je ook zeggen. nee dat doe ik niet want dan heb ik straks meer quality time met mijn zoon.

11 jaar geleden

Haha, herkenbaar! Ramen zemen is favoriet hier, maar dat is gelukkig ook wel te doen met een peuter. Bij mij wil die kleinste van anderhalf nu ook vaak helpen, dat is iets minder goed te doen, haha.

11 jaar geleden

hahaha lief zeg, en gezelliger dan alles alleen doen!