Snap
  • Kind
  • Voeding

Mamabiecht: psst, kun je een geheimpje bewaren?

Ik moet iets opbiechten. Ik ben er niet trots op, maar hey, soms moet je wat.

Mijn dochter is een schat van een meid maar eten, foei, das altijd een hele uitdaging. 

Als baby kokhalste ze al van alles dat niet fijn gepureerd was. Als peutertje viste ze de kleinste stukjes groente tussen de rijst en de pasta vandaan. Tegenwoordig eet ze eerst de rijst/pasta/aardappels dan het vlees of de vis en tenslotte heeft ze "genoeg gehad" en hoeft ze geen groente meer. 

Uiteraard heb ik alle voedingsadviezen ter harte genomen. Ik kookte vers voor mijn meisje en heb haar altijd meerdere dagen dezelfde groente en fruit gegeven om haar eraan te laten wennen. Dat heeft echter allemaal niks geholpen.

Ik wil natuurlijk wel dat mijn kinderen aan hun dosis groente en fruit komen zonder dat mijn bloeddruk angstaanjagend hoog wordt. Mama zou mama niet zijn als ze geen oplossing bedacht zou hebben voor het "eetprobleem".

Mijn kids zijn dol op pasta en in pastasaus kan ik alle groentes kwijt die niemand hier in huis lekker vindt. Aubergine, courgette, zelfs champignons. Mijn dochter lust ze niet maar eet ze met smaak op. Ze zitten namelijk gepureerd in mijn pastasaus. Zelfs mijn man vindt het lekker en die is minstens zo complex als het om eten gaat.

Ooit, als mijn dochter oud genoeg is, zal ze zich realiseren dat ik een leugentje om bestwil aan haar verkocht. Tot die tijd is mijn bloeddruk acceptabel en komen wij aan onze quotum groente. 

Wat is jouw gouden tip als het om moeilijke eters gaat?

7 jaar geleden

Bij mij houden ze vooral van rauwe groente. Ik zet dan bakje paprika neer en tomaatjes als snack. Vinden ze echt veel lekkerder dan gekookt en net zo gezond!

7 jaar geleden

Ik ken iemand die zei mijn moeder doet gehakt en vlees door de macaroni. Het vlees bleken champignon te zijn maar ging er zo in.

7 jaar geleden

Ik maak hier ook vaak een smootie met paprika courgette en broccoli en dan nog fruit en yoghurt smullen dat ze dan doen tijdens het ontbijt of toetje!

7 jaar geleden

Ik vind dit niet iets om je schuldig over te voelen hoor :-) Zo doen zoveel ouders het als het gaat om moeilijke eters. Hier ook lang gedaan! Uiteindelijk maakte ik dagelijks bordjes met fruit, tomaatjes in plakjes, komkommer, en paprika en dat aten ze zo op!!! Toen ik vertelde dat dit soort dingen ook gewoon in eten zit dat mama kookt keken ze mij zo verbaasd aan want het was toch wel lekker ;-) Sindsdien aten ze steeds meer aan wat ze zagen in de pastasaus of soep. Steeds maakte in het groffer van structuur en zo aten ze binnen no time gewoon wat de pot schaft! Stap voor stap doen en schotel ze gewoon een bordje met reepjes paprika voor en met fruit en diverse groente dat je zo kunt eten. En geloof het of niet maar hier werkte dat zo goed dat ze nu alles gewoon zonder mopperen eten!