Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mama, wanneer begint de zomer?

Het was gisterenavond een beetje laat geworden. Nogal slaperig kwamen vanochtend de kids uit bed. Na een paar knuffels en een paar kusjes zeg ik: ’Ga je maar alvast aankleden’. Normaal gebeurt dit eigenlijk altijd direct. Maar vanochtend kreeg ik als antwoord: ‘Mam, ik moet nog even rustig wakker worden hoor’. Gelukkig hebben we daar tijd voor.

Een uurtje later zitten we op de fiets onderweg naar school. Het is frisjes en vooral heel grijs. Af en toe komt er een drupje uit de lucht vallen. De kinderen klagen niet. Wel zegt de oudste: ‘Mam, ik heb helemaal rode handen van de kou en toch voel ik het niet als heel erg koud’. Hij was helemaal verbaasd.

We fietsen even later langs de eendjes. ‘Hé’, zegt m’n dochter ‘de kuikentjes zijn niet klein meer. Ze zijn bijna net zo groot als hun moeder. En ze hebben geen donsveertjes meer’.

Even later hoor ik weer een enthousiaste opmerking. ‘Hé, we fietsen onder een parapludak van de bomen. Dat is pas handig. Worden we niet nat als het regent’.

We fietsen een vrij steile helling op. Zegt m’n zoon: ‘Mam, wanneer begint de zomer’. Ik geef aan dat dat nog precies een maand duurt. ‘Pfff, zo lang nog voordat de zon schijnt en het lekker warm is.’

We zijn de laatste maanden bepaald niet verwend als het om het zonnetje gaat en de warmte van haar stralen. We zijn die lange grijze, druilerige dagen een beetje zat aan het worden. En we houden ons maar positief voor dat het toch wel erg goed is voor de tuin:-)

Beginnen jullie kinderen ook iets van het weer te zeggen? Krijgen zij het ook in de gaten dat het wel heel lang duurt voordat we die lekkere lentedagen met veel zon en aangename temperaturen mogen verwelkomen? Ik ben weer benieuwd naar jullie ervaringen en reacties.

10 jaar geleden

Wat een goed idee. Dat ik daar zelf nog niet aan heb gedacht. Hebben wij vorig jaar in de zomervakantie wel regelmatig gedaan. De kinderen hebben het grootste plezier in een indoor speeltuin. Zwemmen is ook altijd leuk. Wat ben jij een fijn optimistisch mens! Heerlijk. Ja, laat ze ook maar eens genieten van het plezier dat regen voor kinderen mee kan brengen. Leuk om te lezen! Fijn weekend!

10 jaar geleden

Ja, dat is inderdaad heel herkenbaar. De truucendoos is hier onderhand ook leeg :-). Gelukkig was het gisteren al veel beter weer vergeleken met de rest van de week. Heb ze lekker tot 19.30 uur buiten laten spelen. Dat was echt genieten voor ze. Fijn weekend!

10 jaar geleden

Indoor speeltuin! Echt een uitkomst! Of het zwembad, ook altijd een succes. En als het niet al te hard regent.....die van mij gaat met een waterdichte jas en capuchon op met regenlaarsjes naar buiten hoor. Niet lang en als hij het zat is komt hij weer lekker binnen, lekker afdrogen, warme droge kleertjes aan, warme chocolademelk en even lekker samen op de bank zitten.

10 jaar geleden

Ik hoor regelmatig van mijn 3 jarige zoon: Nee he mama nu regent het alweer en kan ik weer niet buiten spelen.... Hij begint zich nu echt te vervelen binnen. Ik probeer natuurlijk wel allerlei leuke binnenspelletjes te verzinnen maar ik ben ook een beetje uitverzonnen.