Snap

Mama, nog een verhaaltje!

Verhaaltjes en boekjes, mijn kinderen kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Nieuwe favoriet zijn de leuke boekjes van Suzie Ruzie.

Ik had zelf nog niet eerder van de boekjes van Suzie Ruzie gehoord. Tot ik van mijn schoonmoeder deze twee leuke boekjes kreeg: 'Suzie Ruzie en het schaartje' en 'Suzie Ruzie en de stinkvinger'. Suzie Ruzie is een eigenzinnig meisje met ontzettend veel energie en een eindeloze fantasie. Net als elke peuter maakt ze elke dag weer van alles mee. In deze twee boekjes beleeft ze samen met Hond allerlei leuke avonturen. Wat de boekjes vooral erg leuk maakt, zijn de mooie illustraties waardoor de boekjes niet alleen leuk zijn om uit voor te lezen maar ook om lekker plaatjes te kijken. 

Suzie Ruzie

De eigenwijze Suzie is het speelse spiegelbeeld van de kindjes van haar leeftijd! In 'Suzie Ruzie en het schaartje' knipt ze zelfs haar eigen haren.. Oeps.. Maar zeg nou zelf: wie heeft nou niet een schaar in zijn/haar eigen haar gezet vroeger? ;-) Het schaartje leidt een eigen leventje en zorgt ervoor dat Suzie in veel problemen komt! Hilarisch voor jong én oud!

Bij het boekje 'Suzie Ruzie en de stinkvinger' moet Hond raden waar Suzie haar vinger naar stinkt. Of hij het uiteindelijk goed raadt? Dan moet je het boekje gaan lezen ;-)

Belang van voorlezen

Voorlezen voor mijn kinderen vind ik ontzettend belangrijk. Niet alleen omdat voorlezen een belangrijke rol speelt in de taalontwikkeling maar het is voor mijn kindjes een rustmomentje voor het slapen gaan. Nadat ze in bad zijn geweest, de tandjes zijn gepoetst en de pyjamaatjes aan zijn, is het tijd voor een verhaaltje. Dit is zo'n vaste prik dat mijn meissie al direct na het tandenpoetsen haar kamertje inrent om haar favoriete boekje van dat moment te pakken. En op dit moment is dat Suzie Ruzie. Ik heb volgens mij het verhaal al zeker 20x voorgelezen, maar de kleine dame krijgt er maar geen genoeg van. En om eerlijk te bekennen, vind ik de verhaaltjes ook wel erg leuk. En erg fijn: van de Suzie Ruzie boekjes is een hele serie dus er komen nog veel meer leuke boekjes aan. Ik weet nu dus al wat ik mijn kleine meid voor haar verjaardag ga geven!

Ik ben benieuwd; welke verhaaltjes zijn bij jouw kindjes favoriet?

7 jaar geleden

Bij ons is roodkapje favoriet. Hij heeft tig andere boekjes, maar die wil hj soms niet eens uithoren... Roodkapje boeit hem van begin tot eind!

7 jaar geleden

Ik vind dat het boekje leuke illustraties heeft! Heb het boekje even doorgebladerd in de boekhandel. Jammer dat mijn kids hier net te oud voor zijn.

7 jaar geleden

Ik ben nou wel heel benieuwd waar Suzie's vingertje naar stinkt..

7 jaar geleden

Mooie boekjes hoor! De kleuren en het formaat.. Wat ik vooral mooi vind is dat de boekjes geen scherpe punten hebben! Heb daar zo'n hekel aan. Kindjes kunnen zich flink bezeren aan puntige hoeken. De titels vind ik erg grappig!