Snap
  • Kind
  • mama
  • peuter
  • moederliefde
  • zeuren

MAMA, MAMAAAA, MAAAMAAAA.

Ik kon niet wachten tot dat June voor het eerst ‘mama’ zou zeggen. Een echte mijlpaal. Maar nu, nu kan ik het soms niet meer horen… Hoe dat zit? Lees je hier.

Ik ben denk ik niet de moeder met het engelengeduld. Er zijn dagen dat dit helemaal prima gaat, maar als we moeten opschieten, moeten wij opschieten en dan kan ik niet tegen getreuzel of ‘NEEEE, ZELUF DOEN’. Misschien een slechte eigenschap van mij, maar goed, je kan niet alles hebben he! Maar tegenwoordig worden mij moederskils echt op de proef gesteld. Want wij zijn in de ‘MAMAAAMAMAA’ fase aangekomen.

Mijn moeder zei wel eens, “hoe vaak ik mama op een dag hoor…” Ik dacht altijd, nou dat valt wel mee. Maar nu June een echte peuterpuber is en goed kan praten, word ik soms stapelgek van dat ge-mama.

En er zijn een aantal soorten ge-mama. Want June heeft de ‘mama’ waar dan een waterval aan woorden achteraankomt en aan het einde van de zin ook weer ‘mama’ zegt. Dat zijn de leukste ‘mama’s’. Vooral als ik soms het verhaal niet kan volgen en vol zit met peuter fantasie, en ik dan in plaats van ja, nee had moeten zeggen. Ik moet dan altijd zo hard lachen…

Dan heb je ook nog de “MAMA, MAMA, MAAAAMAAAA, MAMA?” En de mama’s en papa’s kennen deze toon. Door gaan tot dat je wat zegt. Negeren heeft dan geen zin. (Bijvoorbeeld als je even bezig bent.) Want dan worden de ‘MAMAAAMAAAA’S’ alleen maar erger. Vooral als het dan tegen het einde van de dag loopt denk je dan wel eens; Kind, hou even de rust… Kleine peuter.

En deze “MAMA?” spant de kroon. Want deze “MAMA?” Die vraag wordt dan 10 keer gesteld. En als ik vervolgens dan zeg “Ja?” Zegt ze niets. En dat dan keer 10…

De liefste “MAMA” is de “OOH MAMA”. Dat vind ik zo intens lief! Die armpjes om mijn nek. Dan smelt ik helemaal en denk ik, ook al zeg je 10.000 keer op een dag “MAMAA!!” Het maakt mij helemaal niets uit!

Een klein handenbindertje is June. Maar ook een meisje die tegenwoordig de oren van mijn hoofd af klept. En ik vind dat heel leuk! Ze neemt je dan zo lekker mee in haar peuter fantasiewereld. Ik verwonder mij altijd wat er dan in haar koppie omgaat.

Hoe zijn jullie kindjes met de “MAMA, MAMA, MAMA?!”

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Jamielee.