Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mama ik wil zaadjes planten!

Jawel hoor Mama en Pim hebben een leuke, leerzame en eetbare hobby! Afgelopen weekend zijn we gestart met onze moestuin! Wie van jullie vind het ook zo geweldig om eigen groente en fruit kweken? 

We hadden al een beetje een eetbare tuin we hebben een appel en peren (mini)boom en we hebben wel 2, rode bessen struiken en kruisbessen. Deze werden al door mama gebruikt voor de Echte Limburgse vlaaien ( ook een hobby van mama). 

Dus nu gaan we samen leren hoe een moestuin te maken en deze te onderhouden. Ik heb heel het internet afgelezen voor informatie, hoe deden we dat ook al weer toen we nog geen internet hadden? Leuke tip Facebook pagina  Moestuin beginnen. 

We hebben al heel wat gezaaid en geplant in onze tuin. Aardappelen, ( wisten jullie dat je in een emmer een aardappel kan planten en je dan een hele kilo aardappels krijgt, leuk voor als je maar een kleine tuin of zelfs balkon hebt) uien, knoflook dit zijn wel makkelijke groente, vandaag hebben we nog sla plantjes, paprika, bloemkool en broccoli gehaald. Dat was voor ons als beginner een beetje makkelijker! We hebben binnen op onze vensterbank al  wat voor geplant, Tomaatjes daar is mijn zoontje dol op, Paprika plantjes ging niet zo geweldig, wortelen , en kruiden. Ik ben benieuwd of we deze zomer heerlijk uit onze eigen tuin kunnen eten?

Mama  wilde nog bloemen in onze tuin dus dat werden zonnebloemen .  Zijn in de zomer mooi, en in de herfst en winter lekker voer voor de vogeltjes in onze tuin. 

Heeft er van jullie nog iemand tips voor onze moestuin? We horen het graag......

 

10 jaar geleden

dank je wel :)

10 jaar geleden

Dank je voor de tip, we gaan morgen direct de plantjes even buiten zetten. Het zou goed weer worden. Jij ook veel succes met jullie tuintje!!!

10 jaar geleden

Ik wil al jaren een moestuintje hebben. Toen mijn zusje vorig jaar een volledige groente-/ fruittuin aanlegde, werd ik toch wel heel enthousiast en daarom ben ik dit jaar voorzichtig begonnen (met de kinderen) met tomaat, paprika, komkommer en kruiden. Enige tip die ik heb, kreeg ik van mijn zusje: zorg dat je de plantjes 'hard' door ze regelmatig overdag buiten te zetten, voordat je ze helemaal naar buiten verkast. Succes met je moestuintje, ik wens je een goede oogst ;)