Snap

mama.......dat lus ik niet.....tja, is er dan ook iets wat je wel wilt eten?

Wat is een goede aanpak om je kinderen een gezonde maaltijd te laten eten. Jackstek heeft al verschillende aanpakken geprobeerd. Lees meer!

Inmiddels zijn we 3 kinderen verder..... en nog steeds blijft het lastig om het juiste evenwicht te vinden als het gaat om het warme prakje. Onze oudste is altijd erg gemakkelijk geweest wat eten betreft, geen drama's en geen ongezellige maaltijden.

Vervolgens kwam nummer 2 en zij had daar duidelijk een andere mening over. Van huis uit was ik gewend: eten wat op tafel komt, al is het maar een paar hapjes.... iets anders krijg je niet. Ik heb deze regel overgenomen maar het heeft heel veel moeite... ongezellige maaltijden en tranen gekost om dat consequent vol te houden.

Hoewel we van alles deden om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken,... verschillende bereidingswijzen... zelf meehelpen enz enz... Zo gingen we het niet meer doen... was ons besluit bij nummer 3.

Ze is nu 6 en eet wat groente betreft meestal maar 1 hap en aardappels en vlees iets beter. Het laatste jaar komt er wat verandering in haar eetgedrag en wil ze af en toe wel wat proberen. Dochter nummer 2 daarentegen is nu 8 en dol op groenten, ze eet zowat alle soorten en dan ook nog een flinke hoeveelheid.


Tips voor eten?

Dus vragen we ons af..... is dat nu onze aanpak geweest die succes heeft gehad of ligt het meer aan het kind zelf..? Heel actueel want dochter nummer 4 heeft ook een aanpak nodig, maar...help....welke ????

Er zijn vast veel meer moeders die met dit probleem worstelen, je wilt tenslotte ook dat je kinderen vooral gezond leren eten...

10 jaar geleden

Bij de eerste meende ik ook: 'eten wat de pot schaft'. Dat was zo'n strijd....dat ik die maar ben gestaakt. Hij at vaak brood en at dan komkommertjes, augurkjes en allerlei andere rauwe groenten erbij. Op den duur ben ik erachter gekomen dat hij Boerenkool stamppot met gebakken spekjes en rookwordt erg lekker vond. Dus in de winter aten we dat bijna iedere week. En nu? is hij bijna 6 en eet hij veel mee. Maar macaroni, bami, spaghetti, nasi en dat soort zaken, daar wil hij niets mee te maken hebben. Dan eet hij liever een broodje gezond. Ach, met de loop van de jaren lost zich dat vaak vanzelf op...moed houden!

10 jaar geleden

ik weet zelf nog goed dat ik altijd n deel (de helft meestal) moest opeten van me vader en die ws daar ook heel consequent in en ik deed het ook altijd ( met een beetje fals spelen;) ) wat ik uiteindelijk wel de helft minimaal op. maar nu merk ik zelf ook dat ik ook eigelijk bijna alles lust, behalve vis ben ik nog steeds geen liefhebber van ik eet wel heel af en toe vissticks lekkerbek en kibbeling. verder lust ik geen vis. en t verschil is ook dat mijn stiefzoon van 11 bij zijn moeder niks hoeft te eten oook niet proberen wat die niet lust of denkt wat die niet lust want hij kent bepaalde groente niet eens terwijl hij 11 is, en in de weekende dat hij hier is kan ik dat helaas niet veranderen, ik probeer wel zoveel mogelijk gezond eten klaar te maken als hij er is want dat vind ik gewoon belangrijk en dat hij ook probeerd, van mij krijgt hij ook niks anders dan dat ik klaar maak en ik schep zijn bord op en dat eet hij ook altijd op. t zelfde is met de uitspraak "ik lust geen spruitjes" maar ik had spruiten in huis en had ergewoon ontsettend zin in, ik heb toen spruitenstamppot gemaakt; aardappels spruitjes gebakke uitje en gebakke gehakt, spekkies erdoor en geraspte kaas, heb t opgeschept voor hem en hij vond het lekker. ik vroeg of het lekker was en dat vond hij, ik vroeg wat heb jij gegeten dan zegt hij andijvie stamppot (heeft hij ook hier voor t eerst gehad) ... ik zeg nee t waren spruitjes... meteen "iehww bah" maar hij wou het wel vaker eten zei die later omdat die t wel lekker vond. ik weet wel zeker dat ik ook consequent ga zijn bij Senna qua eten en de regel van me eige pa overneem ik vind gezond eten belangrijk en probeeer dat ook te gaan doen . nou genoeg getypt ;) Succes!