Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Los laten, heel erg moeilijk!

Vandaag gaat mijn jongste (een echt mama's kindje) voor het eerst naar de peuter speelzaal! Wie vind dit spannender hij of ik?

Vanaf 18 maanden kon ik mijn jongste inschrijven voor de peuter speelzaal, dus deed ik dat! Natuurlijk deed ik dat want mijn oudste ging ook naar de speelzaal en het is er hartstikke leuk!
Maar vandaag is de dag aangebroken dat hij voor de eerste keer mag! En ineens vind ik het heel erg spannend!

Hoe zal hij het gaan doen? Zal hij gaan huilen, vind hij het wel leuk?
Iedereen verklaard mij eigenlijk voor gek, want bij de eerste vond ik dit helemaal niet spannend. Misschien zijn het mijn hormonen? Ik weet het niet! Maar ik hoop dat de middag snel voorbij is dat ik hem weer op kan halen!

Het los laten is nu begonnen, mijn oudste heb ik al los gelaten die zit inmiddels al in groep 1. Nu moet ik dit ook bij mijn jongste doen... Het is alleen maar leuk en goed voor hem!

Vandaag zal ik mijzelf dit vaak zeggen en dan komt het vast goed toch?

8 jaar geleden

Dat is het gekke! Bij mijn dochter had ik er geen last van! Stiekem weet ik ook wel dat het goed komt hij is vaak genoeg mee geweest met de oudste... Zullen vast ook de zwangerschapshormomen zijn :) Gelukkig zijn er meer mama's die zich hier ook druk over maken :) Daar zijn we mama voor toch!

8 jaar geleden

spannnend haha. denk dat elke moeder dit moment wel heeft gehad of nog gaat krijgen. ik deed geen oog dicht die nacht vond het helemaal niks. dat was wel bij mn eerste. tot dat ik dr had opgehaald en zag hoe ze het naar dr zin had. super leuk! maar die spanningen horen er nu eenmaal bij denk ik :P en mijn man had er natuurlijk geen last van en vond mij een aanstellerd