Snap

Leuke troetelnamen voor je kindje

Bij de geboorte geef je je kindje natuurlijk een offciële naam. Vaak een naam die je zelf heel mooi vindt of een speciale betekenis heeft. Zo vond ik de naam Hayley Angelina erg mooi en mijn dochter draagt die naam. Zo heet ze op papier, ze luistert naar de naam en ze stelt zichzelf ook aan iedereen voor als: "Hoi ik ben Hayley."

Maar zodra ik haar roep, noem ik haar niet constant bij haar voornaam. Ik noem haar vaak liefje of mopje. En zo heb ik meerdere troetelnamen voor haar. Terwijl ik haar knuffel zeg ik lieve dingetjes tegen haar en ik zie haar stralen. Misschien weet ze niet altijd even goed wat de namen betekenen, maar ze weet dat het liefdevol is. Vaak als ik een kusje krijg noemt ze mij ook liefje! Dat vind ik zo lief.

Ik ben niet de enige die troetelnamen of een bijnaam voor haar heeft. Mijn moeder noemt mijn dochter vaak gekke griet en mijn beste vriendin noemt haar gekkertje. Dat komt vast omdat ze knettergek is.

Heb jij een leuke troetelnaam/bijnaam voor je kindje?

8 jaar geleden

Marinde noemen we ook wel gloupie lou of supergloup of lou & Tijl noemen we hugge-nugget of Tijlie of Tijlie-kwijlie (hij zevert veel door tandjes)

8 jaar geleden

Hahaha mijn 8,5 maand oude zoontje heet ook Benjamin en ook wij zeggen Benji. Of muis, of Bennie of kabouter of meneer van kaboutersteyn.

8 jaar geleden

Ons zoontje Thierry noem ik vaak Toetie met zn tuttie

8 jaar geleden

Cas en Guy noem ik vaker Pie of Pieke van sjattepie (Limburg)