Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Leuke tips voor onderweg?

Wie o wie heeft er goede tips om kinderen bezig te houden tijdens een lange autorit?

Over een tijdje gaan we naar Zuid-Frankrijk op vakantie. Om op te plaats van bestemming te komen, moeten we 1150 km rijden. Dit doen we in 2 dagen. De planning is om in elk geval elke 2 uur te stoppen. Dat is ook het advies met een kleintje in de maxi cosi, en voor haar grotere zus ook wel zo fijn (en voor ons zelf ook natuurlijk). Maar goed, we zullen toch veel uurtjes in de auto zitten.

Tips voor een eind rijden met kinderen

Hebben jullie leuke tips voor een meisje van 2 jaar (bijna 3) voor onderweg? En voor een meisje van 9 maandjes? Ik heb al een soort tafeltje aangeschaft wat over de autostoel van onze "grote" meid heen kan, zo kan ze in elk geval lekker schrijven/kleuren... Ook nemen we een mini DVD speler mee, daar zal ze zich ook wel een tijdje mee kunnen vermaken, want normaal kijkt ze bijna nooit filmpjes. Maar goed, om nou 2 dagen lang alleen dat te doen is misschien een beetje saai. En de jongste? Wat kan zij doen? Hopelijk slaapt ze veel... En gewoon maar haar favoriete speeltjes afgewisseld aangeven?

Hoe deden jullie dat met kindjes zo'n eind rijden?

9 jaar geleden

Een leuke, spannende luister Cd opzetten! Zelf verkoop ik ze erg veel rond de vakantie periode. Een Magnetisch tekenbord met pen aan een koortje. Regelmatig stoppen bij het speeltuintje van een wegrestaurant. Spelletje iemand in gedachten nemen.

9 jaar geleden

Ik heb voor ons kindje (bijna 3) een gezellig stoffen zakje gemaakt met daarin zo'n 50 gekleurde ijslollystokjes met opdrachten erop, zoals Zing een liedje, Trek een gekke bek, Hoe heet een babykoe, -paard, enz, Ik zie ik zie wat jij niet ziet. Maar ook stokjes met Tijd voor iets lekkers! en Cadeautje erop. Over een paar weken gaan we erachter komen of het een succes is :)!

9 jaar geleden

Hallo, Wat je kunt kopen zijn raamstickers, onze kerels vonden dat geweldig. Bij de Action al voor minder dan een euro verkrijgbaar. En liedjes zingen, we hebben zelfs een kinder cd aangeschaft omdat we er schor van werden. En kleur spelletje: je kind laten roepen als ze een bepaalde kleur auto zag. Je kunt ook een vakantieboekje maken voor je kindje en vingerpopjes van de Ikea meenemen voor een mini theatervoorstelling :-) Hopelijk heb je hier wat aan en fijne reis.....

9 jaar geleden

Wij zijn ook naar zuid Frankrijk gegaan met dezelfde leeftijd...Ging super goed! Dat zonder DVD en cadeautjes, hadden wij vroeger ook niet... Als tip kregen wij toen om een lolly te geven, vond ze nog wel een beetje klein maar ze waren er idd erg zoet mee. Wanneer een van beide sliep reden we door, we zijn uiteindelijk maar 3 keer gestopt waarvan 1 x een langere stopt. Betrek ze bij de reis, bij alles wat er te zien valt. Muziek en liedjes zingen is erg gezellig! Laat de oudste zo genaamd een boekje voorlezen aan de jongste. Succes en fijne vakantie