• Kind
  • Vakantie dagje weg

kinderactiviteiten in Utrecht!

Het is herfst! kinderactiviteiten! Tijd voor spelletjes, een goed boek of een mooie film. UtrechtseKids heeft de leukste herfst uitjes op een rij gezet.

 

Tips van UtrechtseKids.nl

 

UTRECHT - Het is herfst! Buiten is het koud en guur. Kinderactiviteiten! Tijd voor spelletjes, een goed boek of een mooie film. Willen jullie er toch op uit? UtrechtseKids heeft de leukste herfstuitjes op een rij gezet.

 

Hallo wereld! 

Van dinsdag 3 t/m zaterdag 14 oktober vieren boekwinkels en bibliotheken de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Hallo Wereld!’: met boeken ontdek je de wereld.In Utrecht zijn er leuke activiteiten bij de Kinderboekwinkel Utrecht, de bibliotheek Utrecht en Broese. Ga bijvoorbeeld naar het openingsfeest in de bibliotheek, de muziektheatervoorstelling ‘Hallo Wereldmuziek!’ of maak zelf, samen met ‘De vuilnismannen Trommelen op Rommel’, wereldmuziek met emmers, blikken en andere afvalmaterialen.  

 

Bart gaat logeren

Bart is blij. Hij mag bij oma logeren. Maar wat moet je eigenlijk allemaal doen als je gaat logeren? En wat moet je allemaal meenemen? Gelukkig helpt pop Poppelien Bart zoals alleen poppen dat kunnen. Op woensdagmiddag 10 oktober speelt kindertheater ‘Kijk haar nou’ deze voorstelling voor kinderen van 2 t/m 6 jaar in Houtzaagmolen De Ster in Lombok.

 

Stap op je snelste toverbezem

Er zijn weer Wilde Buiten Dagen bij Natuurmonumenten! Kom op 14 oktober naar bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek of op 21 oktober naar Landgoed Haarzuilens en leer toveren in de natuur. Maak magische toverdrankjes, leer vliegen op een bezemsteel, ga op zoek naar de schuilplaats van heksen en zoek je eigen eten in de natuur. Verander jezelf in een toffe tovenaar en haal je toverdiploma.

 

De sportiefste herfst van je leven

De sportkampen van Sportivun worden georganiseerd door professionals en zijn behalve leerzaam ook heel erg leuk. Bij HollandseKids kun je één van deze sportkampen in je herfstvakantie winnen! Stuur een mailtje met je motivatie naar info@UtrechtseKids.nl. Vermeld je naam, je leeftijd en je favoriete kamp (badminton, multi-sport, triathlon, tennis of schoonspringen) en wie weet ben jij wel de gelukkige winnaar.

 

Cinekid in Filmtheater ‘t Hoogt

Tijdens de herfstvakantie kun je genieten van mooie, spannende en grappige Cinekid films. Cinekid is hét film- en nieuwe mediafestival voor de jeugd. Dit jaar met Cinekid Shorts, een unieke verzameling van de leukste, grappigste en gekste korte films uit heel Europa en première films.

 

Herfstknutselen

De herfst is het seizoen van vruchten, zaden en mooi gekleurde bladeren. Daar kun je geweldig goed mee knutselen! Hou jij ook van knutselen? Kom dan op 17 of 18 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur naar de Botanische Tuinen  in Utrecht en maak iets moois met de herfstschatten uit de tuinen.

 

Meer tips, informatie, tijden en adressen vind je op www.UtrechtseKids.nl.