Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Leuk shoppen met je kind!

Shoppen met je kind kan lastig zijn, maar toch leuk. Hier volgen een aantal leuke tips, zodat jij rustig en relaxt kunt shoppen!

1. Vroeg uit huis gaan Kinderen worden naarmate de dag vordert vervelender. Probeer alles uit je dag te halen en ga zo vroeg mogelijk de deur uit!

2. Ga naar de WC voor vertrek! Kinderen kunnen heel lastig zijn wanneer ze naar de WC moeten. Ga daarom altijd voordat je uit huis gaat met je kleine naar de WC en voorkom stress en frustraties. Check ook altijd als je voldoende luiers hebt, er is namelijk niets ergers  dan geen luiers bij de hand hebben wanneer je kind een poep luier heeft.

3. Neem een koelbox mee Voordat je thuis komt kunnen de nodige spullen al helemaal gesmolten zijn, want kinderen lopen niet zo snel.  Een koelbox gaat makkelijk mee in de koffer van de wagen en is altijd handig!

4. Maak duidelijke afspraken met je kind en met je zelf Voordat je uit huis gaat is het altijd handig om precies te vertellen wat je gaat doen en wat je van je kind verwacht. Kinderen kunnen door het zien van leuke dingen beginnen met zeuren. Het is heel belangrijk dat je dan niet toegeeft en altijd bij de gemaakte afspraak blijft.

5. Speelgoed, knuffels en boekjes blijven in de auto!  Kinderen willen altijd van alles meenemen. Je moet daar duidelijk afspraken over maken, want voor je het weet heeft je kind heel zijn of haar speelgoed doos mee in de supermarkt. Het is wel goed om 1 speelgoed mee te nemen, maar houd er rekening mee dat hoe minder speelgoed je meeneemt, hoe meer tijd je krijgt om leuk met je peuter te praten.

6. Loslopen of toch niet? Soms wil je gewoon snel boodschappen doen en dan heb je liever niet dat je kind rond loopt. Zorg er dan voor dat je kind in een kinderwagen of in de winkelkar kan zitten. Vertel je kind wel altijd de reden waarom hij of zij niet mag rondlopen. Vergeet niet om je kind complimentjes te geven en goed gedrag te belonen. Als je tijd genoeg hebt, dan is loslopen altijd goed.

7. Je kind afleiden Probeer het vervelende gedrag van je kind te negeren. Zoek de afleiding voor je kind, zodat ze hun aandacht ergens anders op gaan richten. Betrek ze bij het shoppen, zodat ze zich ook belangrijk voelen.

8. Een lekker tussendoortje Wanneer je lang onderweg bent is het altijd handig om iets te drinken en wat lekker mee te nemen. Kinderen moeten voldoende water en de nodige vitamines binnen krijgen. Probeer je kind bijvoorbeeld een stuk fruit te geven wat makkelijk te eten is.

9. Vochtige doekjes Je wilt natuurlijk dat je kind er fris en schoon uit blijft zien. Zorg dat je kind makkelijk schoon te maken is en neem vochtige doekjes mee!

10.  Betrek je peuter bij het boodschappen doen Kinderen vinden het altijd leuk om mee te helpen. Laat je peuter de boodschappenmand of boodschappenlijst vasthouden. Het is geweldig voor een kind om mama of papa te helpen!