Snap
  • Kind

Koppig kind, plak ze nog even niet achter het behang!

Koppige kinderen, doodmoe kan je ervan worden. Maar wat blijkt, het is heel nuttig voor hun toekomst.

Koppige kinderen, kinderen waar je eindeloze discussies mee kan hebben over welke broek ze vandaag aandoen. Over hoeveel groente ze nu écht moeten eten en over hoe laat ze naar bed moeten. Misschien heb je zelf 3 maal daags deze discussie met zoon- of dochterlief. Of was jij die draak, die dat haar ouders steeds aandeed? Gelukkig is er ook goed nieuws!

Uit Amerikaans onderzoek bleek namelijk dat koppige kinderen, op latere leeftijd succesvoller en rijker zijn. Het onderzoek volgende kinderen tientallen jaren en namen op verschillende momenten in hun leven tests af. En wat bleek, kinderen die rond hun 8e versleten konden worden als koppig, waren rond hun 40e succesvoller vergeleken met meegaande kinderen.

Op zich klinkt het logisch, want koppige mensen laten het kaas niet van hun brood eten. Al vroeg aan het onderhandelen met ouders en dus al opkomen voor jezelf, is iets wat voor je carrière een hele belangrijke kan zijn. Als je niet goed onderhandeld, zullen je vaak niet alle kansen geboden worden of zal je nooit betaald krijgen naar wat je waard bent.

Daarbij, en dit baseer ik niet op bekend onderzoek, kan ik mij voorstellen dat koppigheid ook een uiting is van intelligentie. Ga maar na, hoe intelligent kinderen soms onder vervelende taken vandaan kunnen komen. Ze moeten soms best vernuftige argumenten bedenken of dingen doen, om jou mee te laten gaan in hun denkwijze. En als dit zo, is het dubbelop niet gek dat deze kinderen succesvoller worden.

Uit het onderzoek bleek echter wel, dat er ook een keerzijde aan kan zitten. Deze kinderen en later volwassenen, streven zo erg naar succes, dat ze zich zelfs in criminele activiteiten kunnen gaan mengen. Hun drang naar succes en rijkdom, kan in sommige gevallen zo overheersend zijn.

Dit laatste is natuurlijk lang niet altijd zo en zal ook vast deel uitmaken van het milieu waar een kind uit komt. Iedereen kan crimineel worden, maar als je ook een slecht voorbeeld hebt gehad is het natuurlijk helemaal een grote kans. Krijgt het kind het goede voorbeeld, zal het hopelijk ook het grote succes door simpelweg hard te werken nastreven.

En daar vanuit gaande, is het dus even tanden op elkaar voor ouders van koppige kinderen. Ik ben bang dat ik ook zo een ouder word, als ik nu al zie hoe koppig onze jongste van 1,5 is. Maar hou je vast aan de gedachte dat je zoon of dochter gewoon aan het oefenen is op jou, om straks zichzelf een betere plek te kunnen geven in de maatschappij. En nu doet ie het op jou, straks mag je van een afstandje medelijden hebben met zijn of haar werkgever die ermee mag dealen! 

8 jaar geleden

Ja word het vast een hele succesvolle en rijke man! Hopelijk beloont ie jullie dan ook voor her afzien van nu! Hahaha

8 jaar geleden

Die van ons laat zich ook niet makkelijk op andere gedachten zetten als hij eenmaal iets in zijn hoofd heeft, dus komt vast goed!