Snap
  • Kind

Knutselclub

Elke donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur is er bij ons in het dorpshuis een knutselclub voor kinderen die graag willen knutselen. De kosten 1 euro dus hartstikke leuk voor de kinderen. Nu heb ik een druk zoontje van 6 jaar met concentratieproblemen, eentje die niet stil kan zitten.

Samen met mijn dochter wilde hij ook graag mee naar de knutselclub. De eerste keer vroeg ik hem "en hoe was het"? "Het lukte mij niet, vond het niet leuk". Mijn antwoord: "Wat lukte dan niet?" Ik kreeg die oren niet goed en kon niet goed knippen. "Nou zei ik bij de knutselclub kan je dat goed oefenen, het geeft niet als het niet lukt. Als je veel oefent lukt het vanzelf. En hij was weer enthousiast over de knutselclub. Dus afgelopen donderdagavond wilde hij ook weer mee naar de knutselclub. Ze moesten eerst een tekening kleuren ( die paasmandjes kleurplaat van de lidl) en als ze die af hadden mochten ze met strijkkraaltjes een kuikentje maken en die op een zelfgemaakte servetring plakken. Toen ik ze om half 8 kwam ophalen had alleen mijn dochter het kuikentje gemaakt. Ik vraag aan mijn zoontje waarom hij niks gemaakt had en zijn antwoord was: "ik had de tekening nog niet af en ik mag nooit meer komen". Nou ja dacht ik, waar slaat dit nou weer op, maar ik moest nog even wachten, want me dochter legde de laatste hand aan haar knutselwerkje en loop ik die zaal binnen. Amper binnen draait  die vrijwilligster van de knutselclub zich naar mij om en zegt tussen neus en lippen door tegen me dat mijn zoon niks wilde maken en dat dat niet de bedoeling was van de knutselclub!! Voor ik kon reageren had ze haar kop alweer omgedraaid. Ik had echt zoiets van uhm....stond met de mond vol tanden. Het is toch om te proberen! Het is zijn 2e keer nog maar! En dan nog kun je het anders overbrengen!!! Maar vanwege veel andere moeders die daar aanwezig waren en kinderen hield ik me maar even stil. Volgende week mag ik met me dochter mee en gaan ze paasbakjes maken en moet ik mee te helpen en dan spreek ik haar nog wel even aan hierover.

11 jaar geleden

Jeetje, knap dat je je stil hebt gehouden.. dat had ik dus niet gekund. Aan mijn kind komt niemand, en als ik vind dat hij niet correct behandeld word krijgt diegene er zeker van langs. Zo'n knutselclubje is toch bedoelt voor t plezier van kinderen... waarom zou je een onschuldig kind verdrietig maken?

11 jaar geleden

Ik ga het ook zeggen, want 1,5 uur stilzitten tja welk kind van 6 kan dat? En je hebt nu eenmaal drukkere kinderen erbij zitten, die hebben net zoveel recht erop als andere kinderen. Maar door deze vrouw wordt het alleen als lastig gezien...wordt vervolgd.

11 jaar geleden

Sommige mensen... Ik kan gewoon niet begrijpen dat ze niet iets meer begrip op kunnen brengen voor je jongetje. Het is nog een kind. Ik zou hier ook heel verdrietig van worden. Mijn zoon is pas drie, maar hij is ook altijd erg aanwezig en als iemand daar iets van zegt doet het toch pijn. Het is nog maar een knulletje. Niet bij laten zitten hoor, opkomen voor je kind!!

11 jaar geleden

Inderdaad niet laten zitten, volgende keer apart nemen en bespreekbaar maken. Beetje vreemde reactie van haar en al helemaal dat ze dit ook gewoon tegen je zoon zegt. Als je uberhaupt al vind dat ie niet meer zou mogen komen dan zeg je dat eerst tegen ouders die kunnen dat tactischer brengen. Dan nog als ie iets niet wil maken, kun je toch proberen om hem wel wat anders te laten maken of hem te stimuleren om het wel te doen. erg vreemd, wel leuk idee trouwens en voor 1euro!